Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,
stále mrzne a stále tu jsme. Vítejte u první zdravice v druhém pololetí tohoto školního roku.

Pondělní assembly kolegy Markse mělo spád, vtip i myšlenku, bylo opravdu vydařené. Těžko se zde jednoduše formuluje myšlenka budovaná na pozadí animovaného filmu Trollové a příběhu z indického venkova, ale na konci setkání byla zřejmá. Pokuste se své případné nedostatky otočit ve výhodu nejen pro sebe, ale i pro společnost kolem Vás.

V nastavené vysoké laťce pokračovala ve čtvrtek kolegyně Kožnarová, opět zajímavě budovaná struktura, kde se prolínaly „hormony štěstí“ s umělou inteligencí. Pro ty z Vás, kteří tam nemohli být, bude tedy závěrečné poselství asi hůře srozumitelné, ale nám bylo jasné. Tedy, jezte méně cukru (je to závislost!) a buďte flexibilní (až mnoho profesí nahradí inteligentní stroje).

V úterý studenti septimy a oktávy představovali na Science Fair svým mladším spolužákům IB předměty ze skupiny G4 – Biology, Chemistry, Physics, ESS, aby jim lépe pomohli při jejich budoucím výběru.

V úterý též probíhal strukturovaný test inteligence pro studenty oktávy v rámci dlouhodobého výzkumu, ve čtvrtek totéž pro studenty sexty společně s osobnostním dotazníkem, který slouží k zodpovědnějšímu výběru budoucího studia a profese.

Kvartáni včera ráno odjeli na dvoudenní seminář do Terezína, kde probíhají workshopy, přednášky a setkání o historii Terezína a o holocaustu obecně, dnes odpoledne se vrací.

Ve čtvrtek také dorazila naše absolventka 2015 Nina Fuchsová a pohovořila o svém studiu na Anglo-American University v Praze, kde se stipendiem úspěšně dokončuje druhý ročník v oboru International Relations. Setkání to bylo velmi zajímavé a 90 minut uteklo jako nic. Díky, Nino, ať se dál daří!

Čekají nás nyní jarní prázdniny, užijte si je a nerozptylujte naše oktavány. Těm jsem včera sdělil, že je čekají minimálně čtyři měsíce volna po maturitě, nechť tedy nynější prázdniny ještě využijí ke studiu. IB a česká maturita je již za dveřmi.

Mějte se všichni fajn a za 14 dní čekejte další novinky.

Zdraví

Petr Chára