Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

Zima a teploty hluboko pod nulou pokračují, celý týden nás ale doprovázela jasná obloha a téměř bezvětří. Připomínám, že přesně před rokem bylo v Babicích mínus 19 a vanul svěží západní vítr. Zkrátka a dobře jsme na zimu připraveni a zvyklí.

Pondělní ranní assembly vedli studenti IB předmětu ESS (Environmental Studies and Societies) a Matěj mladším studentům představil některé zajímavé projekty a produkty využívající nové technologie a pohony. Hovořilo se mj. o autech Tesla, projektech SpaceX a Hyperloop. Zajímavé a poučné. Děkujeme.

Ranního assembly se neúčastnili studenti sekund, kteří se právě chystali k odjezdu na běžkařský kurz na šumavský Zadov. O tom, jak čas neskutečně rychle letí, svědčí jejich dnešní odpolední návrat. Na fotky z jejich výcviku se můžete mrknout zde http://www.opengate.cz/cs/fotogalerie/14748/dobrej-clovek-je-predevsim-dobrej-bezkar

Když už zavítáte na náš web, tak určitě stojí za přečtení příspěvek kolegyně Michalíkové, http://www.opengate.cz/cs/aktuality/14744/vite-co-nosi-primani-ve-skolnich-batozich .

V úterý se konalo okresní kolo dějepisné olympiády, s přehled zvítězila Jasmína Švarcová z kvarty, gratulujeme. Ve středu kvintáni zavítali do Českého rozhlasu a studentům oktávy se zveřejnily výsledky IB zkoušek nanečisto. Celkově vesměs vynikající výsledky, pouze dva jednotlivci dostali jasný signál k důkladnější přípravě v některých předmětech.

Čtvrtek byl den plný návštěv. Zahájilo ho mimořádně hodinové assembly se zajímavým hostem. Zavítal k nám profesor Michal Miovský, přednosta kliniky adiktologie. Hodinové setkání uteklo jako voda, dozvěděli jsme se mnoho zajímavého hlavně z oblasti akademické činnosti a domluvili jsme se na pokračování, tentokráte více zaměřené na samotnou praxi. Děkujeme za návštěvu a těšíme se na příští.

Dopoledne přes dvě desítky potenciálních zájemců o studium konaly zkoušky nanečisto. Již se pomalu zaplňuje další termín 26.1. a máme ještě další uchazeče přihlášené na termín 7.2. (žáci naší ZŠ konají totéž v úterý 24.1.) Tudíž neváhejte a máte-li zájem, hlaste se a přijďte si vyzkoušet testy.

Krátce po poledni začal další z dnů otevřených dveří a stejně jako v listopadu nakonec židle v divadle nestačily počtu návštěvníků. Bylo mi opět velikou ctí představit naší školu, její koncepci a filozofii, způsoby naší práce a naše vynikající výsledky. Za těch relativně nedlouhých 12 let je opravdu čím se neskromně chlubit, přesto neusínáme na vavřínech, stále zdokonalujeme, vylepšujeme, posouváme dál a hlavně nás to stále velmi baví a těší. Také díky Vašemu zájmu a Vaší spokojenosti.

Pomalu se uzavírají známky za první pololetí, příští pátek se bude konat pedagogická porada, poté již tisk a nadcházející úterý předání vysvědčení. A jedem dál…

Užijte si mrazivý víkend a za týden opět zprávy z OG.

Za OG Petr Chára