Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

osmnáctý týdenní souhrn tohoto školního roku je zde, uteklo to opět velmi rychle. Nejdříve nás sevřely téměř dvacetistupňové mrazy, pak nasněžilo, dnes dopoledne přišla mírná obleva s prudkým větrem, zima pokračuje.

Tento týden se z důvodu organizace IB zkoušek nanečisto v našem divadle nekonala celoškolní assembly, příští týden se opět vracíme do zavedených kolejí, tedy pondělní pro mladší a čtvrteční pro starší studenty.

IB zkoušky se opět konaly celkem z 12 předmětů, dnes dopoledne je tradičně zakončily testy z fyziky. Jednotliví pedagogové je přes víkend vyhodnotí a studenti tak získají potřebnou informaci, jak si před velkým květnovým finále stojí, kde je třeba přidat a nepodcenit závěrečnou náročnou přípravu. Některým našim letošním maturantům již přicházejí kladné reakce na jejich univerzitní přihlášky, mj. již dva studenti jsou podmínečně přijati na univerzity (vč. nabídky stipendií) do USA vč. Yale University a dnes obdržela další naše studentka přijetí na Cambridge University. Záměrně nepíši jména, abych to nezakřikl, ale u nás pochopitelně všichni vědí J. Ohromná gratulace!

V kalendáři jednotlivých tříd byste našli velké množství aktivit, témat, úkolů, prezentací, testů, jak tomu obvykle bývá v této části roku. Blíží se konec prvního pololetí a s ním pochopitelně vysvědčení.

Příští týden ve čtvrtek nás čeká Den otevřených dveří a část přijímacích zkoušek nanečisto. Opět připomínám, doporučte známým se šikovnými páťáky návštěvu naší školy.

Sekundy stráví příští týden na Šumavě, kde je čeká pravá zimní atmosféra a opravdová sněhová nadílka.

Mějte se krásně, užijte si víkend i celý další pracovní týden a za sedm dní zase zprávy.

Za OG Petr Chára