Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

rok 2017 začal a já pochopitelně na úvod přeji Vám všem, ať se daří a jste zdraví a spokojení!

Nasněžilo a teploty klesly k -10 °C, ladovská zima je tu. Z některých médií by měl jeden pocit, že se počasí zbláznilo, my ovšem víme, že je leden, měsíc zimní, tak nepanikaříme. My dále studujeme, pracujeme a bavíme se, jakoby se nechumelilo.

První OG týden jsme opět započali již tradičním neformálním setkáním s absolventy. Letos se nás sešlo k sedmdesáti. Z největší dálky tentokrát dorazila Sára, konkrétně z Hong Kongu (se zastávkou doma v Brně :). Celkově to bylo opět skvělé a velmi intenzivní, díky všem, co dorazili a společně si to užili, a pozdravy těm, kteří se z jakýchkoli důvodů nemohli dostavit. Příležitost bude zase příště.

Když jsme u absolventů, konalo se tradiční novoroční florbalové utkání. Letos výběr OG oplatil loňskou porážku a vyhrál 13:8. Včera též dorazila z Karlových Varů Kája před svým večerním odjezdem do Maastrichtu, aby pohovořila nejdříve obecně o studiu v Holandsku a poté konkrétněji o svých zkušenostech ze studia evropského práva a svém tamním životě.

Čtvrteční ranní assembly kolega Chytrý věnoval předmětu Theory of Knowledge, jednomu z klíčových v IB programu. Výborná prezentace se spoustou zajímavých myšlenek, děkujeme.

Dnes se školou line koleda malých králů v rámci Tříkrálové sbírky, děkujeme jim i všem, kteří přispěli.

Tímto měsícem končí samozřejmě první pololetí, je tady tradiční finální prověřování znalostí, případné opravy nevydařených výkonů. Oktavány opět příští týden čekají tzv. IB Mock Exams, IB zkoušky nanečisto.

Připomínám, že leden je také posledním měsícem, kdy mají zájemci o studium možnost navštívit Den otevřených dveří OG a konat též zkoušky nanečisto. Tak nezapomeňte, a pokud máte někoho, kdo by chtěl zkoušky konat, nechť se přihlásí, termín je 19.1.

Dnešní krátké shrnutí zakončuji ještě jednou přáním úspěšného roku 2017.

Za OG zdraví

Petr Chára