Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

doufám, že nejste pověrčiví, končí nám totiž 13. pracovní týden tohoto školního roku. Zima již definitivně zavítala do našich končin, dočkali jsme se prvního sněhu i studeného větru.

Na pondělní ranním assembly představili studenti kvint výstupy z projektu v druhých jazycích „Desatero dobrého soužití na OG“. Po studiu a diskuzi o pravidlech na španělských, německých a francouzských školách připravili krátké scénky, kde vždy jedno pravidlo bylo porušeno, a studenti nižšího gymnázia určovali, které to bylo. Děkujeme.

V pondělí se také konalo celostátní kolo Logické olympiády, opět za účasti reprezentantů OG. Mezi nimi byli i mnozí favorité, letos však jejich výkony stačily „pouze“ na umístění v TOP 20. I tak je to samozřejmě krásný výsledek v obrovské konkurenci a je dobré vědět, že vítězství se nerodí každý den a je třeba ho tvrdě vybojovat. Gratulujeme k postupu do celostátního kola a dobré reprezentaci sebe sama i naší školy.

Kromě všech běžných hodin se tento týden ještě stihlo úterní kolo internetové olympiády, středeční účast na ceremonii Duke of Edinburgh Award, čtvrteční účast na tenisovém turnaji a dnešní vyhlášení Časopisu roku v Brně. Naši studenti také stihli v rámci komunitní a dobrovolnické činnosti CAS pracovat na školách a ve školkách v říčanské Olivovně, v Tehovci, v Mnichovicích, v Mukařově i v Babicích. Děkujeme za Vaši neutuchající činnost.

Včera ráno se odehrála předpremiéra představení „A Christmas Carol“, večer pak veřejná premiéra. A bylo to jedním slovem – ÚŽASNÉ! Plně profesionální, dech beroucí, naprosto dokonalé. Přátelé, jestli máte dnes večer v 19.00 či zítra ve 14.00 čas, neváhejte, vůbec nebudete litovat. A rozhodně se nebojte angličtiny, klasickou hru pochopíte i bez znalosti jazyka a z výkonů našich studentů budete prostě nadšeni. Takovéto okamžiky připomínají nám, učitelům, jak úžasnou máme práci. Pracujeme s nadšenými mladými lidmi, kteří při nesmírně náročném studium na OG zvládnou ve svém volném čase nastudovat, nacvičit a pak v této podobě prezentovat svoje schopnosti a svůj mimořádný talent. Velké díky samozřejmě patří kolegyni Pospíšil, která vše se studenty připravila, a kolegyni Drábkové, která byla její pravou rukou. Přijeďte se podívat!

https://www.facebook.com/events/1234627263266672/

A nezapomeňte, že nás ještě čeká další „majstrštyk“. Podle horečnatých závěrečných příprav bude „Jasmine a Juniper“ další velezářez do historie našeho divadla. Zamlouvejte lístky, udělejte si čas, pro veřejnost budou jen dvě představení: 8. a 9. 12. vždy od 19.00.

https://www.facebook.com/OGJasmineJuniper/?fref=ts

Ještě to připomenu, ale vězte, že v úterý 20. 12. je od 19.30 tradiční vánoční revue ve sportovní hale, pokud přijedete z daleka, můžete si poté odvézt svoji ratolest rovnou domů na vánoční prázdniny. Ve středu bude totiž pouze dopolední program, upravený podle počtu nahlášených studentů, a pak už Vánoce… Hurá!

Mějte se fajn a přejeme hezký druhý adventní víkend.

Za OG Petr Chára