Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

v pondělí se všem, kteří zamířili do naší školy, naskytl zajímavý úkaz. Prakticky celé okolí včetně Prahy bylo zahaleno do husté mlhy (husté tak, že by se dala krájet) a téměř u cedule označující začátek obce Babice se mlha rozestoupila a celý areál byl prozářen paprsky podzimního slunce. Jako v pohádce. Od té doby jsme ovšem slunce nezahlédli a včera nebyla z budovy školy skoro vidět ani knihovna.

To samozřejmě nezabránilo mimořádně hektickému dni, kterému vévodily dvě vzájemně se prolínající akce. Den otevřených dveří, rodičovské schůzky a konzultace. Děkujeme všem z obou kategorií za milou a hojnou návštěvu. Sál divadla byl zaplněn do posledního místa, část lidí musela stát (tímto se jim omlouváme) a pevně doufám, že seznámení s OG i prohlídka areálu pro všechny byla velmi hodnotným a zajímavým zážitkem.

Týden ale zahájilo asssembly starších studentů, zaměřené pod vedením kolegy Kašpara na moderní československou historii a totalitní bezpráví. V rámci programu Příběhy bezpráví byla též představena jedna z obětí komunistické represe František Stárek, který k nám zavítal ve středu na besedu.

To, že assembly p. Nitscheho patří obvykle k vrcholům těchto setkávání, je dávno známá věc. Ve čtvrtek ovšem svoje poselství „Curiosity killed the cat“ a příběh „vyšperkoval“ dramatickými efekty – postupné stmívaní a s konečnou úplnou tmou přišel reprodukovaný strašidelný řev. Oskar pro něho J!

Celý týden probíhala revitalizace stávajících porostů v našem areálu a výsadba nových stromů. Akce bude ještě pokračovat na počátku příštího týdne postupně, od dolní části parkoviště směrem k budově ZŠ, dbejte tedy zvýšené opatrnosti při příjezdu, odjezdu i v rámci pěšího pohybu.

Absolventům, kteří náhodou ještě nezaregistrovali akci na FB Alumni Clubu, připomínám, že 2. 1. máme sraz, už se Vás přihlásilo přes 50. Jen tak dál.

Minulý týden se konalo každoroční celosvětové Forum of International Admission and Guidance, pořádané organizací Council of International Schools, OG tam samozřejmě nemohla chybět. Kromě několika stovek nových osobních kontaktů máme díky celé řadě workshopů nejčerstvější informace o studijních programech, podmínkách a způsobech přijímání na více než 350 univerzit celého světa. http://www.cois.org/page.cfm?p=2682

Připomínám též možnost zakoupení vstupenek na obě letošní anglická divadelní představení, to první je již za pouhých šest dní, ve čtvrtek 1. 12. od 19.00. Tak neváhejte! https://www.facebook.com/events/1234627263266672/https://www.facebook.com/OGJasmineJuniper/?fref=ts

Toť pro tento týden vše, další várka informací zase za týden.

Ještě jednou děkujeme všem za čtvrteční návštěvu a přejeme hezký první adventní víkend.

Za OG Petr Chára