Páteční zprávy z OPEN GATE

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

po dvou týdnech je zde opět Vaše oblíbené páteční čtení. Po minulém zamyšlení tentokrát pěkná dávka informací, dnes mimořádně proti proudu času.

Chystá se mnoho mimořádných událostí!!!

Za měsíc The OG Upper Gymnasium English Drama Club představí svoji první celovečerní anglickou hru na motivy nádherného Dickensova příběhu A Chrismas Carol.

A to není vše, The OG Lower Gymnasium Theater in Englishpřipravil první anglický muzikál Jasmine & Juniper.

Přípravy jsou hektické, vyrábí se speciální kulisy, kostýmy, připravuje se originální osvětlení, prostě plno profesionální práce. A my bychom si přáli, aby byl na všechna představení skoro „plný dům“. A jelikož chceme zároveň studenty naučit profesionální produkci a propagaci, vstupenky budou mimořádně za symbolický poplatek, který se použije na přípravu dalších představení. Studenti OG mají pochopitelně vstup zdarma, vy, rodiče a další dospěláci, za stovku a ostatní děti a mladiství za polovinu.

Kdy, kdy a jak?

A Chrismas Carol, 1. a 2. 12. v 19.00, v sobotu 3. 12. ve 14.00, vše v OG divadle. Vstupenky můžete získat na FB https://www.facebook.com/events/1234627263266672/ nebo u Vládi Kuliše či Dominika Bureše.

Jasmine & Juniper, 8. a 9. 12. v 19.00, též v OG divadle. Vstupenky: na FB https://www.facebook.com/OGJasmineJuniper/?skip_nax_wizard=true nebo u kolegyně Adamové.

Pozvěte babičky, dědečky, tety, strýce, přátele a kamarády, … a nalaďte se na Vánoce!

Když už jsme u pozvánek, 24. 11. se koná jeden ze dvou letošních Dní otevřených dveří. Máte-li ve svém okolí šikovné páťáky, určitě je a jejich rodiče oslovte a pozvěte. Štěstí přeje odvážným a připraveným. Nezapomínejte, že nadace The Kellner Family Foundation je opět připravena výrazně podpořit mnoho nadaných a sociálně potřebných studentů. Ten den se odpoledne také konají první letošní třídní schůzky. Jste samozřejmě vítáni, dorazte!

http://www.opengate.cz/cs/aktuality/14682/den-otevrenych-dveri

A předtím se toho ještě odehraje spousta: 22. 11. se koná dějepisná olympiáda, 21. představení studentského divadla KUK, 15. astronomická olympiáda, 8. Senior Math Challenge a matematická soutěž MASO, 6. se běží Velká kunratická a dnes 4.11. se v OG koná krajské kolo logické olympiády. 150 účastníků plus jejich rodiče a doprovod. Stojí za připomenutí, že vloni v celé ČR vyhrál Vašek Trpišovký. Jemu i dalším soutěžícím z OG samozřejmě držíme palce! Byla tu ráno ČT, tak jste nás již možná po ránu viděli. My jsme ještě neměli časJ.

V pondělí 7. 11. se v 17.00 koná setkání rodičů vyššího gymnázia o možnostech VŠ studia v zahraničí. Počet přihlášených již překročil kapacitu třídy, sejdeme se tedy v divadle. Máte-li ještě zájem, klidně přijďte, místa je tam dost.

A nyní pojďme k posledním událostem. Dnes se řada studentů účastní OPEN SCIENCE WEEK Akademie ČR, včerejší assembly věnoval p. Grejták také popularizaci vědy. Ještě teď se „my atoms jigling“. Zvláště „magický vztah“ kyslíku a uhlíku na příkladu stromu a ohně vřele doporučuji https://www.youtube.com/watch?v=ITpDrdtGAmo.

Ve středu se konala Drakiáda našich primánů a večer Halloween Disco a soutěž masek, určitě bude spousta fotek. Byla to velká švanda.

Pondělní assembly kolega Šrůta primárně zaměřil na etiku a společenské chování (ale také na Boba Dylana). Společenské normy jsou také tématem nového přírůstku v naší fotogalerii (vč. tance). Tamtéž naleznete zprávu a fotky o výměně v Toledu. http://www.opengate.cz/cs/fotogalerie

Hodně úsilí a zdrojů také věnujeme neustálému dalšímu profesnímu rozvoji pedagogů. Absolvují celou řadu kurzů a školení nejen v ČR, ale též IB konference v zahraničí, za poslední měsíc v Barceloně, Birminghamu, příští týden v Amsterdamu a další opět v Barceloně.

Jistě potvrdíte, že pokud jsem minule hovořil o „neskutečné jízdě“, dnešní dávka je toho důkazem. Na dalších spoustu aktivit, akcí a událostí se zde nedostalo, jejich význam to však nesnižuje. Jedeme dál a o tom zase za týden.

Hezká podzimní tmavá a chladivá odpoledne přeje

Petr Chára