Pátečník

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

v našem klimatickém pásu nastal podzim a zatím ukazuje svoji vlídnou tvář. Bylo a je vlaho, houby rostou a teploty k dvacítce jsou pro náročnou práci a pilné studium takřka ideální.

Pondělí pochopitelně zahájilo assembly, studenti vyššího gymnázia se seznámili s pravidly, která musí dodržet při psaní a tvorbě, a zjistili, jak se vyvarovat plagiátorství. Děkujeme Poradenskému centru.

Minule jsem informoval o zapojením našich studentů do charitativního projektu Světluška a děkoval jsem dobrovolníkům i organizátorům. Nyní je čas poděkovat Vám všem, kteří jste přispěli. Vybrali jsme naprosto neuvěřitelných 35 455 korun českých (a jednu dánskou). Díky moc všem!

Také jsem zmínil prezidentskou debatu, samotné volby proběhly tuto středu a při účasti vyšší než 75 % vyhrál Broňa Theuer s viceprezidentkou Míšou Rendlovou. Blahopřejeme a přejeme úspěšný rok v úřadu!

Další preventivní programy proběhly v rámci činnosti Poradenského centra, tentokrát pro kvarty. Ty navíc měly tento týden také ekoworkshop „Bezobalu“. Díky kolegyním a hostům za organizaci a průběh.

Na FB a webu jste kromě jiného zaregistrovali data DOD - 14. 11. a v novém roce 23.1. A také věřím, že jste si všimli, že jsme se o víkendu věnovali zachraňování.

V průběhu týdne probíhalo další profesionální focení a tradičně skvělé fotografie Karla Cudlína samozřejmě v nejbližší době zveřejníme.

Kromě standardní výuky část našich studentů tento týden zavítala na benefiční divadelní představení Nadace Krása pomoci.

Ve čtvrtek byl zahájen již patnáctý ročník florbalové ligy OG. O průběhu Vás bude samozřejmě pravidelně informovat kolega Kašpar.

Příští týden se koná na naší ZŠ Food Festival, tak si případně udělejte čas a přijďte se podívat. Jistě tam bude spousta nového, netradičního a zdravého jídla. My, abychom také nezapomněli na české tradice, jsme na kolejích naložili utopence. Ty teď budou ale tři týdny „odpočívat“.

Blíží se také „Kavárna“ pro rodiče, info jste již obdrželi a vězte, že přijdou další. K IB, Managebacu, výběru univerzitního studia atd. Máte se nač těšit.

Je za námi první měsíc tohoto školního roku. Desetina je nenávratně pryč, to to zase uteklo. Važme si tedy každého dalšího dne, využívejme plně, co program OG každodenně nabízí, pokud studujeme a pracujeme právě zde. A pokud ne, vy ostatní tak čiňte v místech Vašich současných studijních, pracovních a životních destinací.

Mějte příjemný podzimní víkend a za OG Vás srdečně zdraví