Play-off začalo

První semifinálové zápasy FLOGu jsou minulostí. Po čtvrtečních úvodních zápasech mají do finále lépe nakročeno Klisničky a Cipísci, ale jistého nemají nic. Oba zmíněné týmy vyhrály jen o gól a v obou zápasech zazářili gólmani. Všichni čtyři byli vyhlášeni hvězdami svých týmů. V obou utkáních bylo vidět, že se hraje play-off. Velké nasazení, precizní obrany a nesmlouvavé souboje.

Bednář dopajdal na hřiště se zraněným kotníkem a prohlásil, že to tentokrát „vodstojí v obraně“ a běhat budou jiní. No, odstál to celkem kvalitně… Šéfici měli od začátku míček převážně na svých holích, kombinovali a stříleli, ale až k Jersenskému mnoho střel neprošlo. Obrana dirigovaná postávajícím Bednářem zblokovala spoustu ran. Mladé pušky z týmu Klisniček vyrážely jen k ojedinělým brejkům, ale nedůrazné zakončení Knížka z klidu nevyvedlo. Jasná herní převaha šéfiky jakoby ukolébala, takže profesorsky kontrolovali hru, ale do vážných šancí se nedostávali. Dlouhé čekání na gól pokračovalo i po přestávce a ukončil ho trochu překvapivě kobylí tým. Po faulu na svou osobu rozehrával Bureš ze strany na střed na Bednáře, ten využil clony blokujících hráčů a rozvlnil poprvé síťku. Šéfici přitáhli šrouby, cpali se před bránu, ale přes blokující hráče se jim nepodařilo dostat moc míčků. Vlastně jediné stoprocentní šance měl Haltmar. Jednou těsně minul, podruhé ho vychytal Jersenský. Klisničky si připsaly nejtěsnější možné vítězství.

Ano šéfe! – Klisničky 0:1 (0:0)

Bureš

.

Do druhého zápasu nastupovali Cipísci bez svého ofenzivního tahouna Prokeše. První obří šanci měli Vitluci. Odražený míček doskákal k Hrabalovi, který rychle zakončoval u volné tyče, gólovou radost mu ale ukradl tygřím skokem Poráč. Pak ale převzali taktovku do rukou Řáholečtí. Přesně bránili, dobře kombinovali a zejména Kubíček dravými průniky větral obranu Vitluků. Pro něj byl čtvrteční večer leteckým dnem. V první půli ho Ondra Luka dvakrát poslal přes mantinel ukázkovým hokejovým bodyčekem, což se ovšem ve florbale nesmí, a tak si šel o druhém zákroku na minutu popřemýšlet na trestnou. Avšak jeho dumání minutu netrvalo. Archalous s Hrabalem se nestyděli zaútočit ani v oslabení, míček ale Poráč vyhodil na Kašpara, který si prohodil obránce a z ideální střelecké pozice umístil míček do šibenice. O pár minutek později využil zaváhání rozehrávajícího Luky staršího Kubíček a v samostatném nájezdu překonal Witta podruhé. Po pauze přeřadil vitlučí tým na vyšší rychlostní stupeň a postupně přebíral otěže hry do svých rukou. Poráč se však zdál nepřekonatelný. Vitluci nakonec ale přeci jen zaznamenali úspěch, když Archalous uvolnil zadovkou Hrabala a ten napodruhé před poloprázdnou brankou nezaváhal. Vitlučí snahu o vyrovnání přibrzdil dalším bodyčekem O. Luka, ale po návratu z trestné roztočil jeho tým před Poráčem slušný kolotoč. Přetížená obrana Cipísků jen s vypětím všech sil odolávala. Strážce řáholecké jeskyně byl prostě neprůstřelný. Když už Archalous přes něj míček přece jen procedil, rychle zareagoval a zastavil jej ještě na brankové čáře. Výkon gólmana přivál Cipískům vítězství v prvním semifinále.

SC Cipísci – Vitluci 2:1 (2:0)

Kašpar, Kubíček

.

Aktualizované tabulky si prohlédněte zde.

Michal Kašpar