​Po pauze opět pokračoval FLOG

Minulý týden se kvůli rodičovským schůzkám nehrálo, a tak se diváci těšili na zajímavé souboje. Bohužel na to, že florbal se hraje ve čtvrtek, pozapomněly Klisničky. Bednářovi chyběla půlka stáda a do pole mohl postavit jen Hladíka a Hošťálka. Na druhé straně se Vitluci rozcvičovali v plné sestavě, ale na hřiště férově vyběhli jen tři muži v červeném. Jelikož měli možnost střídání, brzy přebrali otěže zápasu do svých rukou. Často sice na soupeřovu branku nestříleli, ale když už, byly to tutovky. Nejprve se po krásné Lukově nahrávce prosadil Hrabal a následně mimo dosah gólama tečoval Mannheimovu střelu Archalous. Většinu akcí Klisniček táhl Bednář a zakončoval Hošťálek, ale se všemi pokusy si Witt dokázal poradit. Po přestávce se kobylky přeci jen prosadily, osvědčenou spolupráci přetavil v gól naděje Hošťálek. A s Vitluky bylo ještě hůř. Bednář přeběhl celé hřiště a vyhnal pavouky ze šibenice Wittovy kasy. Vitluci se začali klepat o výsledek a do pole poslali čtvrtého hráče. Efekt to přineslo prakticky okamžitě. Hrabal přihrál nekrytému Lukovi a ten zavěsil. A za další dvě vteřiny si role vyměnili. Luka vyhrál buly dopředu na Hrabala a ten se protlačil až do úspěšné koncovky. Zdálo se být rozhodnuto, ale chyba lávky. Bednář zapnul na vyšší obrátky a se svými mladými spoluhráči zatápěl i přesile. Minutu a půl před koncem Mannheim ve vyložené šanci fauloval Bednáře a nařízené trestné střílení kapitán s přehledem proměnil. Na víc už ale Klisničky nestačily.

Klisničky – Vitluci 3:4 (0:2)

Bednář 2, Hošťálek – Hrabal 2, O. Luka, Archalous

.

V druhém zápase zkřížili hole Michalik a Kašpar, neboli Pfffffffff a Cipísci. Oba týmy se snažily hrát obezřetně do obrany, a tak moc šancí k vidění nebylo. Poprvé se síťka rozvlnila za Poráčem, ale rozhodčí přehlédl evidentní faul na Prokeše, a díky přiznání faulujícího Paštiky byla trefa odvolána. Hezké gesto fair-play. Regulérně se poprvé prosadili Cipísci. Prokeš uvolnil Kubíčka a ten se nemýlil. Vzápětí našla Kašparova kolmice na délku celého hřiště téhož hráče a ten se nadvakrát prosadil podruhé. Avšak péefka bojovala, leč v koncovce selhávala. Nedůrazně si v koncovce počínal Říha, Bosák i Michalik. Ale čestného úspěchu přeci jen dosáhli: vlastní střelu dorazil Paštika. Dvougólové vedení vrátil Cipískům opět Kubíček, pak se k odraženému míčku dostal Šindelář a poslal míček krásně do vinglu. Když se po pár minutách druhé půlky již počtvrté prosadil Kubíček, zdálo se být hotovo. Jenže nebylo. Péefka slepila dva góly a z jasné záležitosti bylo drama. Nejprve Hošťálek vyslal dlouhým výhozem do úniku Říhu, který se krásným gólem omluvil svým

spoluhráčům za všechny spálené šance, a chvíli nato se po Paštikově přihrávce z jedničky prosadil sváteční střelec Bosák. Péefka vrhla všechny síly do útoku a lze říct, že závěr rozhodně nenudil. Kvůli nepřesným výrokům rozhodčích to ale byla tak trochu bramboračka. Půlminutu před koncem v důrazném souboji vyšťoural Michalik ve spolupráci s Paštikou míček zpoza brány a po asi třetí dorážce došťouchal míček do posunuté branky. Rozhodčí gól neuznal, ale po rozhorlené reakci střelce a přímluvě Cipísků své rozhodnutí odvolal. Vrchní Rumcajs si vyžádal time-out a se spoluhráči se rozhodli držet míč daleko od Poráče. Asi pět vteřin před koncem zachytil Prokeš Michalikovo vyhození a krásně zavěsil. Rozhodčí gól uznal a pak pro hru vysokou holí neuznal. To byla ale labutí píseň, Cipísci trochu rozpačitě slavili tři body.

Pfffffffff – SC Cipísci 4:5 (1:4)

Paštika, Říha, Bosák, Michalik – Kubíček 4, Šindelář

Aktualizované statistiky naleznete zde.

Michal Kašpar