Po přestávce pokračoval FLOG

V úvodním zápase si krutibrci poradili celkem snadno s akademiky, ale pár zápasů už máme za sebou, což se na sehranosti týmů pozitivně podepsalo. I proto byla odveta úplně jiná než první zápas sezóny. Akademici se od samého začátku s vervou zakousli do svého soupeře a kostičku už do konce první půle nepustili. Vzdor jménu svého týmu útočníci svižně kombinovali a vzorně se vraceli, ataky krutibrků tahal většinou Klauz a končily pokusy, se kterými si Chovancová snadno poradila. Svou převahu dokázali akademici vyjádřit i gólově. Obě úvodní brány padly  po samostatných akcích Garbiniho. A to další šance spálil tentokrát střelecky impotentní Říha. Ke konci poločasu gólmanka Chovancová poslala krátký míček na svého kapitána, ten využil volnějšího prostoru, přeběhl celé hřiště a nedal Rodinovi šanci. Zdálo se rozhodnuto. Chyba lávky.

Po pauze přestali akademici hrát svou hru, na druhé straně se Klauz stáhl do obrany a vyslal své hochy na zteč. Obraz hry se docela změnil. Akademici nedokázali podržet míček a vysunutý forčeking jejich soupeře nutil obránce k chybám. Parádní vyrobil Kašpar, když se mu míček za bránou namotal na čepel a odskočil přímo na hůl pohodlně skórujícího Mikulandy. Chovancová si v těchto okamžicích musela připadat jak živý zajíc na mysliveckém bále. Čtyři minuty před koncem Mikulanda snížil a z jasného mače bylo rázem drama. Po důrazném projevu kapitána se chybující akademici uklidnili a Garbini vsítil po ťukesu s Kašparem po volném úderu gól jistoty. Ještě jednou se z námazu Borkovce prosadil Lai, ale víc už přesní akademici nedovolili.

Akademický klub pomalé přihrávky – Krutibrci 4:3 (3:0)

Branky: Garbini 3, Kašpar – Mikulanda 2, Lai; střely 22 – 26; hvězdy zápasu: 1. Garbini, 2. Mikulanda, 3. Jonáš

Do druhého zápasu nastoupily Divoký banány a Fidlovy děti. Předchozí vzájemný duel suverénně ovládli Fidlovi mládežníci a potupili svého soupeře sedmi zásahy. Bylo tedy co oplácet. V první půli však žlutí předvedli rychlou kombinační hru a zatlačili favorizovaný tým do defenzivy. Jejich tlak vyústil k prvnímu vážnějšímu momentu – po faulu na Janovského nařídil sudí trestné střílení a zodpovědnost na sebe vzal kapitán Červený.  Jeho komický pokus však skončil kdesi v rohu hrací plochy a silvestrovské sportovní sestřihy tak budou mít o zábavný příspěvek navíc. Banáni přesto otevřely skóre zápasu, když po dalekém pasu Fronce se šikovným lobem prosadil Janovský. Tento hráč si do utkání přinesl pořádnou fazónu, byl u všeho důležitého a právem si na konci vysloužil titul první hvězdy utkání. Fidlovačky ale nesložily zbraně a zanedlouho srovnaly – Adler prostřelil změť hráčů před brankou a Votlučková poprvé kapitulovala. Po siréně oznamující konec prvního dějství odcházely oba týmy za smírného stavu 1:1.

Drama pokračovalo i ve druhé půli a skóre se brzy opět měnilo. Janovský přihrál Červenému, jenž se přidržel známého hesla "když nevíš co s míčkem, vystřel" a jeho nepříliš prudká rána se k překvapení všech zatřepetala v síti. Ze strany banánů to však bylo vše. Místo, aby se takticky zatáhly do defenzivy, snažily se soupeře dorazit a to se jim zanedlouho vymstilo. Borci v černých trikotech postupně přebrali otěže zápasu nejprve vyrovnal parádní tečí těsně před brankovištěm Týc a následně převrátil vedení na stranu fidlátek Orságh. Banánům nezbylo nic než riskovat a vrhnout všechny síly do útoku. Minutu před koncem z rychlého brejku konečně prosadil Kubíček.

I z druhého vzájemného střetnutí vyšly vítězně Fidlovy děti a usadily se na špici tabulky FLOGu.

Fidlovy děti – Divoký banány 4:2 (1:1)

Branky: Adler, Týc, Orság, Kubíček - Janovský, Červený; střely 24:15; hvězdy zápasu: Janovský, Orság, Kopřiva

Aktualizované statistiky si prohlédněte zde.