Pokračoval FLOG

Drama ano, překvapení ne. Tímto titulkem bych mohl nadepsat oba zápasy.

V prvním měli vysoce favorizovaní Kumíčci přejet Loudavé a Steklé. Úvod zápasu nenaznačoval, že by se mělo hrát podle jiného scénáře. Kubíček s Garbinim létali v obranném pásmu loudalů jak bavorák na srazu trabandistů. To se dalo čekat, svůj tým držel ve hře vynikajícími zákroky náhradní gólman Louda starší, dvakrát vychytal v sólu Kubíčka a Garbini před poloprázdnou kasou zkušeně namířil vysoko nad. Poprvé to Kubíčkovi vyšlo až po odraženém míčku, kdy si v sólu vychutnal Loudu. Když už se zdálo, že body se budou dělit, odrazil se míček příhodně ke Kubíčkovi, který svůj blafák provedl parádně. Ve zbývajících 35 vteřinách se už bludičkám vyrovnat nepodařilo. Zakončení vycházelo většinou na Garbiniho a tomu to ten večer prostě nelepilo. Kubíčka několikrát fantasticky vychytal gólman.

Ještě hůř bylo o chvíli později, protože před bránou přesně našel Týce a ten v pádu poslal svůj tým do dvoubrankového náskoku. Ale bludišťáci nebyli marní, dokonce měli víc střel než kumíčci, jen se přes dobře fungující obranu nemohli dostat do jasných gólových šancí. To změnila až hrubka Michalika, který z pozice posledního namazal Valešovi, jenž takovou nabídkou nepohrdl. Najednou se přestaly bludičky loudat a bylo jich všude plno. Garbini vyrobil v obraně další hrubku, po níž se míček dostal k Šindelářovi, ten našel Valeše a bylo vyrovnáno. Hra kumíčků se po pauze zpřesnila a bludičky se do výraznějších šancí nedostávaly. Fialoví byli lepší a jen díky Loudovi v bráně se drželi ve hře.

Loudaví a Steklí – Kumíčci 2:3 (2:2)

Branky: Valeš 2 – Kubíček 2, Týc; střely: 15 – 15; hvězdy: 1: Kubíček, 2. Valeš, 3. M. Louda

Správa a údržba silnic Středočeského kraje dokázala posledně bodovat proti Kumíčkům a na svůj úspěch chtěla navázat i proti druhým faraónům. Dařilo se jim celkem slušně eliminovat největší zbraň soupeře, totiž sehrané duo Hladík – Hošťálek, měli i víc střel, ale přesto neměla jejich hra potřebný drajv. Upřímně řečeno, hra silničářů měla k dokonalosti asi tak daleko, jako cesta mezi Strašínem a Babicemi k německým dálnicím. Při zpracování je míček neposlouchal a zakončovali jen z dálky. A tak se začali dostávat do svých šancí i modří, kteří byli ve svých šancích efektivnější.

Poprvé vyšla souhra Hošťálka se zakončujícím Hladíkem a faraoni se dostali do vedení. Těsně před koncem první půle po faulu na Hošťálka jmenovaný chladnokrevně proměnil samostatný nájezd. Do druhé části hry chtěli jistě silničáři vlétnout jak pověstné oranžové pracovní čety na jarní výmoly na silnicích třetí třídy, ale tlak to byl jalový. Přece jen se jim ale podařilo snížit. Poráč si vyběhl z rohu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hned po buly ovšem zpražil silničáře Hladík se střelcem večera Hošťálkem. Faraonům stačilo hrát na brejky a čekat na chybu soupeře. Brejky nepřicházely, ale chyby ano. Při volném úderu dostal neobvyklou volnost Hošťálek, jenž rozvlnil síť za bezmocnou Votlučkovou potřetí.  

AlCuPHO – Správa a údržba silnic Středočeského kraje 4:1 (2:0)

Branky: Hošťálek 3, Hladík – Poráč; střely: 16 – 16; hvězdy: 1. Hošťálek, 2. Jersenský, 3. Poráč

Statistiky stahujte zde.