​Pokračoval FLOG

Čtvrteční zápas proti sobě svedl dva týmy z chvostu průběžné tabulky. Santové toužili oplatit buldočí smečce porážku 5:1 z prvního letošního měření sil a přeskočit je v tabulce. Od úvodního hvizdu byla na holích obou družstev vidět nervozita, jež svědčila o důležitosti zápasu. K vidění byl spíš boj s minimem zajímavých střeleckých pokusů, neřku-li šancí.

K té první se až po polovině první třetiny prokousal Česnek, ale ač sám běžel na Hošťálka, nedokázal solidněji zakončit. Na druhé straně zahodil hned v následující minutě dvě obdobné tutovky Archalous. Po první pauze se hra přeci jen otevřela. Hrálo se nahoru dolů a logicky se rodily i šance. V těch největších nechal Archalous vyniknout Jersenského. Z prvního gólu se diváci a santaklausové radovali až po 12 minutách hry. Plešák vybojoval v rohu míček, sběhl si do ideální střelecké pozice a zkušeně rozvlnil síťku. Buldoci začali hrát aktivněji a důrazněji, ale finální střela vycházela skoro vždy na Archalouse, ten by ale potřeboval bránu alespoň házenkářskou. Když už se nedařilo v koncovce jemu, vymyslel parádní křížnou přihrávku na Luku juniora, ale při jeho dělovce z první se opět zaskvěl Jersenský. V samém závěru hezky vykombinovali obranu Klauz s Plešákem a Česnekem, ale střela se dokutálela za brankovou čáru až těsně po siréně značící konec druhé třetiny. Stopky ukrojily sotva minutu z třetí části hry a bylo vyrovnáno. Po delším obléhání santovské brány vystřelil Luka, jeho zblokovaná střela se dostala k Šindelářovi a ten konečně vyrovnal. Jenže radost z vyrovnání nevydržela hafanům moc dlouho. V tomto zápase vynikající Hladík křížem zpoza brány našel Klauze a jeho ránu tečoval mimo dosah svého gólmana Ondřej Luka. Buldoci bušili vytrvale do obrany svého soupeře, ale ta odolávala. Když už byl Jersenský překonán, zastavila se střela smolaře Archalouse na tyči. V posledních vteřinách zápasu utekl všem Hladík, ale protože mu Filip Šindelář při pokusu o zakončení sekl do hole, nařídil rozhodčí trestné střílení. Repete se „Kiwimu“ povedlo. V klidu si rozmyslel, co udělá, a poslal míček nechytatelně do vinglu. A svému týmu potvrdil tři body. Santové sice divákům plný pytel gólů nenabídli, jak klamavě slibují ve svém logu, ale hráli obětavě a efektivně a to na buldoky tentokrát stačilo.

Buldogs – Santové 1:3

Třetiny 0:0, 0:1, 1:2; střely 20 – 18; góly F. Šindelář – Plešák, Klauz, V. Hladík; hvězdy zápasu: 1. V. Hladík, 2. Plešák, 3. O. Luka

Tabulky si prohlédněte zde.

Michal Kašpar