Pokračoval FLOG

V prvním zápase proti sobě nastoupili sousedé v tabulce a bylo jasné, že tento zápas hodně napoví o složení týmů v play-off. Kdo však čekal vyrovnaný zápas napínavý až do konce, musel být zklamán. Kdo se naopak přišel podívat na moderní florbal, mohl být alespoň s výkonem šéfíků velmi spokojen. Pravdou je, že Pffffffff nastoupili oslabeni neúčastí tří klíčových hráčů, nicméně na to se historie ptát nebude.

Ano, šéfe!, vědomo si své převahy, začalo aktivně a za svoji snahu bylo brzy odměněno. Důrazný Grejták doklepl za záda Hošťálka vyraženou střelu - 1:0. O pár minut později neúnavný Garbini obral o míček Michalika a záhy skóroval, zvýšil tak na 2:0. Do poločasu se za šéfy ještě prosadili Valeš a Plešák, a tak již po deseti minutách bylo prakticky rozhodnuto. Knížkův tým byl lepší ve všech oblastech - kombinaci, organizaci hry, zakončení i agresivitě a důrazu. Hráče Pfffffff, kterým nebylo možné upřít snahu, pouštěl pouze do ojedinělých šancí, a když v té největší nedokázal Michalik po vynikající Galyašově přihrávce dopravit míček do poloodkryté branky, bylo jasné, že si spolehlivý gólman Knížek připíše další čisté konto. Přestože na střely šéfíci vyhráli pouze 20:14, byli i ve druhé půli daleko lepším týmem. Zatímco každá jejich střela byla nebezpečná, hráči Pffffff ohrožovali soupeřova gólmana pouze nezacloněnými střelami z uctivé vzdálenosti. To na druhé straně byl cítit tah na bránu, nechybělo clonění před brankářem ani tvrdá, avšak naprosto férová hra do těla a čas zbyl i na pohlednou kombinaci. Postupně tedy skórovali Grejták, Haltmar a dvakrát celkově třígólový Valeš. A to od většího debaklu uchránil hráče Pfffffff dobře chytající Hošťálek.

Prvnímu zápasu tedy naprosto jasně šéfovalo pouze jedno mužstvo a připsalo si tak zaslouženě do tabulky důležité tři body. Hráči Pffffff naopak neskórovali již ve druhém utkání po sobě a jejich naděje na play off mizí stejně jako sníh v Babicích.

Ano, šéfe! – Pfffffff 8:0 (4:0)

Valeš 3, Grejták 2, Garbini, Plešák, Haltmar

V druhém zápase se utkali Cipísci, oslabení o svého kapitána, a tým Pět ovec hnal před sebou Hrachovec, který byl kvůli mnoha absencím opět obohacen o hráčské umění kapitána Hensla. Zatímco Rumcajs okupoval pevnost v Terezíně, jeho Cipísci dobývali Hrachovcovu svatyni. A zážitek to byl veliký. V letošním ročníku jsme se poprvé dočkali remízy, což znamenalo nájezdový rozstřel. Ale popořádku. Za ovčáky nenastoupili Ferbr, Fedorov a Kára, Řáholečtí byli oslabeni o již zmíněného hlavního loupežníka a Filipa Šindeláře. Utkání začalo divoce. Hned v první minutě vstřelil úvodní branku zastupující kapitán Prokeš, ale vzápětí bylo vyrovnáno, když se po deváté v sezóně trefil Kostka. Pak se po brance Nováka dostali do vedení dokonce ovčáci, ale do poločasu srovnala dalekou střelou od mantinelu Manka Šilhanová. V druhé půlce gól nepadl, takže se skoro vyprodaná hala mohla těšit na penaltový rozstřel. Na gólmanech si vylámali zuby zkušení střelci - Prokeš, Kubíček i Kostka. První branku vstřelil překvapivě Cipísek Vu, ale následně vyrovnal Hanzálek, a proto se v nájezdech pokračovalo. Zápas rozhodl Denis Vu, který se trefil i podruhé, a loupežníci od Jičína mohli slavit. Atmosféra v hale byla bouřlivá a nájezdy byly velkým zpestřením tohoto florbalového večera.

SC Cipísci – Pět ovec hnal před sebou Hrachovec 2:2

Prokeš, Šilhanová, rozhodující nájezd Vu – Kostka, Novák

Luděk Michalik, Pavel Knížek