Pokračovala florbalová liga

Ve čtvrtek pokračovala školní florbalová liga dalšími zápasy. Ve srovnání s minulým týdnem se diváci dočkali florbalu v kvapíkovém tempu, spousty parádních akcí i gólů.
V prvním zápase se poprvé v sezóně představili Loudaví a Steklý a do zápasu s apaluchyvstoupili impozantně. Valeš vyhrál buly, protáhl se přes obránce, vystřelil a svou střelu si i sám dorazil do sítě. Uplynulo sotva pět vteřin. A po další půlminutě se opakoval tentýž scénář. Klauzovi hoši se ale z direktu rychle oklepali díky sehrané dvojici Hošťálek – Hladík. Tahle dvojice řádila jak kuna v kurníku a do poločasu zařídila obrátku ve skóre na 4:2! Akce byly jako přes kopírák. Jeden (většinou Hladík) pláchl podél mantinelu, předložil ideální přihrávku parťákovi (většinou Hošťálek) a ten chladnokrevně zavěsil. Obrana bloudivců připomínala trhací kalendář. Ale zbraně rozhodně nemínili složit. Snažili se svého soupeře zatlačit a za svou aktivitu byli odměněni. Vostoupal vypíchl míček tak šikovně, že se k němu dostal Valeš a parádní ranou do šibenice snížil. Hned po buly se Kárník snažil vymyslet dlouhou přihrávku, ale míček se mu svezl z čepele tak nešťastně, že přistál přímo na holi Valeše a ten vyrovnal. Začínalo se znova. Apaluchy ale měly ve svém středu Hladíka s Hošťálkem. Prvně jmenovaný se zaskvěl individuální akcí přes celé hřiště a poslal svůj tým znovu do vedení. Hošťálek na něj navázal a zas to bylo o dva góly. Ještě jednou se dostali bloudivci do hry. A světe div se, nebyl to Valeš, tentokrát přesně mířil Paštika. Bloudivci vrhli všechny síly do útoku, ale marná snaha. Zase utekl Hladík a rozhodl. Byl ještě hrdinou jednoho nešťastného momentu: v souboji se nešťastně zranil a musel na ošetřovnu. Jeho tým ale dovedl zápas do vítězného konce, výsledek pečetil Klauz.

AlCuPHO – Loudaví a Steklý 8:5 (4:2)

Góly J. Hošťálek 4, V. Hladík 3, Klauz – Valeš 4, Paštika; střely 22 – 14; hvězdy zápasu 1. Hladík, 2. Hošťálek, 3. Valeš

I v druhém zápase bylo na co koukat. Žádná přestřelka se sice nekonala, ale i toto utkání nakonec svého střeleckého hrdinu našlo. Oproti minulému týdnu dokázali hrát silničářikombinační florbal a překvapivě motali prvních pět minut svého soupeře jako medvědář medvěda. Ne že by gumídci nebyli nebezpeční, to vůbec ne. Kubíček s Garbinim vyráželi do nebezpečných kontrů, ale obrana silničářů je zatím dokázala chytat. Skórem poprvé pohnul Garbini, jehož překvapivá rána zapadla přesně do horního růžku. I nadále byl k vidění vyrovnaný souboj, ve kterém hráli první housle oba gólmani. Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce. Útočníci susky si v koncovce nepočínali moc důrazně a ani štěstí jim nepřálo. To se usmálo na druhé straně na Garbiniho, který dokázal po nedorozumění mladé obrany soupeře zkrotit skákající míček a dopravit jej do sítě podruhé. Silničáři vrhli všechny síly do útoku, ale na Hošťálka v brance gumídků nevyzráli. V rozhodujících chvílích zápasu vyrobil kapitán silničářůdvě hrubky jako přes kopírák. Nechal si za zády poodstoupit Garbiniho, prošla pře něj Kubíčkova nahrávka od mantinelu a tomu to ten večer prostě lepilo. Díky Garbinimu vyhráli gumídci i svůj druhý zápas a díky perfektní obraně korunované výkonem Hošťálka se za 48 minut čistého času nepodařilo dát jejich soupeřům ani jeden gól.

Správa a údržba silnic Středočeského kraje – Kumíčci 0:4 (0:1)

Góly Garbini 4; střely 14 – 23; hvězdy 1. Garbini, 2. Kubíček, 3. Hošťálek

Statistiky sledujte zde.