Pokračovala školní florbalová liga

Po dlooouhatánské vánoční přestávce pokračovala školní florbalová liga.

V prvním zápase na sebe narazili favorizovaní faraóni a bloudiví outsideři. Po samostatné akci Hošťálka se dostali favoriti do vedení, ale pak se začaly dít věci. Hanzálek svým borcům zřejmě naordinoval přísnou dietu, zakázal vanilkové rohlíčky, perníčky a další tradiční vysokokalorické vánoční hříšky. Prostě bloudivci na hřišti vůbec nebloudili, ale naopak hýřili účelným pohybem, tlačili se do brány a vytvářeli si šance. Nejprve nachytal Jersenského ze střední vzdálenosti na švestkách Valeš a následně týž hráč pohotově dorazil vlastní střelu, čímž poslal svůj tým do překvapivého, ale zaslouženého vedení. Faraóni se snažili, ale nenacházeli na výborně se pohybujícího soupeře protihru. Navíc bludičky jen minimálně chybovaly. Pohodlnou peřinku dvougólového vedení načechral svému týmu výborně hrající Paštika. V několika dalších šancích podržel apaluchy Jersenský a dal tyrkysovým barvám naději na zvrat. Tu jiskřičku naděje rozfoukal po tradiční spolupráci se zakončujícím Hošťálkem Hladík a stanovil tak poločasové skóre. V druhé půli přecházela postupně iniciativa na hole apaluchů. Nebo spíš docházela šťáva bloudivcům. Nepomohla jim ani přesilovka po vyloučení Nováka. Ale drželi se docela dlouho a měli i šance rozhodnout. V jedné z nich zastavila Valeše ve slibném brejku píšťalka rozhodčího, po rychlé rozehrávce se dostal míček k Hladíkovi a ten srovnal. V posledních minutách mohli vedení na svou stranu strhnout jak jedni, tak druzí. Nakonec se prosadil po otočce zpoza brány Hošťálek a vydřel pro své barvy tři body.

AlCuPHO – Loudaví a Steklí 4:3 (2:3)

Branky: Hošťálek 3, Hladík – Valeš 2, Paštika; střely: 17 – 16; přesilovky: 1 – 0 bez využití; hvězdy: 1. Hošťálek, 2. Hladík, 3. Valeš

Ve druhém zápasu se Jelita utkala se silničáři, kteří místo hrabel, košťat a posypové soli raději popadli florbalky a tradičně nechali středočeské řidiče napospas sněhové kalamitě. Hráči v oranžových vestách byli sice papírově silnější, postrádali však svoji brankářskou oporu Votlučkovou, kterou nahradil Kopřiva. Jelita se naopak sešla téměř v plném počtu. Dala se tedy čekat dramatická bitva. A musím uznat, že diváci, kteří zůstali v hledišti, rozhodně nebyli zklamáni.

První poločas byl na góly opravdu bohatý. V úvodu to vypadalo, jako by se hráči Jelit ještě nevzpamatovali z posilvestrovské kocoviny. Obránci Červený s Froncem vyrobili při vlastní rozehrávce nevídanou minelu, nabízené příležitosti využili Poráč s Haltmarem a druhý jmenovaný pohodlně otevřel skóre. Jelita kontrovala hned vzápětí, když Ledvinka svižnou střelou „pod klacek“ vyrovnal. Po této brance se hra přelévala z jedné poloviny na druhou a na obou stranách byly k vidění zajímavé příležitosti. Z jedné z nich se prosadil Poráč, který tak poslal svůj tým do vedení. Když po asistenci kapitána Kašpara navýšil vedení Zahradník na 3:1, zdálo se, že jsou jelimani na lopatkách. Dvoubrankový rozdíl však vydržel jen do doby, kdy nabuzený Ledvinka naděloval podruhé – 3:2. Zanedlouho poté se stejný hráč uvolnil v rohu, přihrál před branku Mikulandovi a ten srovnal na 3:3. Není bez zajímavosti, že tento gól padl při vlastním oslabení, kdy na trestné lavici pykal Fronc. To však bylo příliš na vousatého mušketýra Kašparamise, který vzal zodpovědnost na sebe a po samostatném průniku z ostrého úhlu prostřelil gólmanku Chovancovou. První poločas tak skončil 4:3 pro silničáře.

Druhá polovina utkání byla na góly chudší, ale neztrácela nic na dramatičnosti. Nejprve své gólovky po standartkách ze zajímavých pozic neproměnili silničáři, ale pak se těžiště hry přesunulo na před druhé brankoviště. Jelita se snažila vyrovnat a několikrát k tomu měla velice blízko, když zatlačila susku do defenzivy a donutila ji k chybám v obraně. Dlouhé minuty milovníci tradiční zabíjačkové pochoutky motali svého soupeře v jeho pásmu, ale gól ne a ne přijít. Pouhých 50 vteřin před koncem dokázal míček do branky přece jen dopravit opět Mikulanda a bylo vyrovnáno. Oba týmy už byly smířeny s dělbou bodů, avšak brankář Koprfíld byl proti: poslal přesný výhoz na Poryho, ten nabízenou příležitostí nepohrdl a z brejku 6 sekund před koncem zajistil metařům bodový příděl a Jelitům novoroční depresi.

Správa a údržba silnic Středočeského kraje – Jelita 5:4 (4:3)

Branky: Poráč 2, Haltmar, Zahradník, Kašpar - Ledvinka 2, Mikulanda 2; střely: 16 – 15; přesilovky: 1 – 0 bez využití, v oslabení 0 - 1; hvězdy: 1. Ledvinka, 2. Mikulanda, 3. Poráč

Aktualizované tabulky si prohlédněte tady.