Pololetní zprávy ze základní školy

Milí rodiče,

netradičně již ve čtvrtek posíláme další týdenní souhrn toho nejzajímavějšího, co jsme v týdnu zažili. Důvod je prostý, v pátek 31. ledna nás čekají pololetní prázdniny, zasloužená odměna za plné nasazení v prvním pololetí.

I ve čtyřech dnech jsme toho stihli opravdu hodně. Například ve středu jsme drželi palce páťákům účastnícím se okresního kola matematické olympiády. Výsledky se dozvíme do čtrnácti dní, zatím víme jen to, že si to všichni tři v Říčanech náležitě užili. Krásný společný zážitek si odvezla ve stejný den z Kunic trojice třeťáků, která ze všech sil podporovala Terezu Kasalovou v regionálním kole soutěže Zlatý Ámos. Přestože Tereza nakonec do dalšího kola nepostoupila, celá atmosféra příprav i okolnosti nominace byly skvělé, Terezka je náš Zlatý Ámos bez ohledu na mínění poroty.

Symbolickou tečkou za první polovinou školního roku byla čtvrteční společná oáza. V divadle školy děti převzaly svá vysvědčení, společně jsme si připomněli, co zajímavého jednotlivé třídy prožily. A že toho nebylo málo. Krom ryze třídních aktivit (výletů, divadelních představení, společného sledování filmů) stojí za zmínku například společné oázy k tématu Daruj kousek sebe, říjnový Food Festival či prosincová Vánoční revue a Česká mše vánoční.

Jsme rádi, že můžeme oficiálně oznámit, že se začátkem února převezme pozici výchovného poradce v základní škole učitel páté třídy Standa Červený. V zádech jako podporu bude mít i nadále Moniku Juchovou. Standa bude k dispozici všem dětem i kolegům, pokud budou chtít řešit jakékoli výchovné otázky. Nejtěsněji bude samozřejmě spolupracovat s naší speciální pedagožkou Bárou Sirkovou.

V příštím týdnu čeká páťáky lyžařský kurz v Peci pod Sněžkou, kam vyrazí za doprovodu Standy, Petry, Marie, Luka a Erica. Na lyžích děti povede Martina Chovancová, která je certifikovanou instruktorkou lyžování. Krom čtyř dnů na lyžích jsou v programu také zajímavé teambuildingové aktivity a samozřejmě i čas pro vyučování.

Třeťáci a čtvrťáci se již těší na pondělní setkání se spisovatelem Paulem Delaneyem, který píše moc hezké a vtipné básničky pro děti. Program proběhne v divadle školy od 9:15 do 10:00.

Ale to vše až po víkendu. Nyní přejeme rodičům i dětem příjemně prožité tři volné dny.