Poprvé v roce 2020 s florbalem

Tak konečně. Předlouhá vánoční pauze je pasé, po více než měsíci rozhodčí T. Hošťálek mocně zadul do píšťalky a v prvním novoročním zápase ukořistili míček modří padevěti. A je třeba přiznat, že v první půli ho akademikům zbytečně nepůjčovali. Tady bylo jasné, kdo si blahobytně pochutnával na vanilkových rohlíčcích a kdo měl na vánoční tabuli legendární Michalikovy kokosky, které sice hezky vypadají, ale majíce tvrdost topazu až korundu jsou kaloricky velmi úsporné. Zatímco padevítky se svižně pohybovaly, při pohledu na akademiky jste měli pocit, že jste na závodech klusáků v Chuchli. Theuer se ukrutně nudil a za poločas si připsal jen dva zákroky. Ani Chovancová na druhé straně nebyla ve velké permanenci, protože obránci se před ní aspoň shlukovali a přes překážející hloučky prošlo jen málo střel. Ale dvě skončily za jejími zády. S první trefou Valeše po parádní Loudově přihrávce nic moc dělat nemohla, u druhé si vybrala pěknou porci smůly. Při zákroku posunula branku a díky tomu se nepříliš přesná Valešova rána vešla mezi tyče.

O pauze Kašpar svůj tým pořádně vyfénoval a začaly se dít věci. Rázem jste měli pocit, že nejste v Chuchli, ale na Hockeiheimringu, a divit se ani nestihl doposud zívající Theuer. Po vítězném souboji s Michalikem u mantinelu se Garbini rychlou otočkou uvolnil, do volného prostoru nasměroval prudkou přihrávku a naběhnuvší Říha ji z jedničky uklidil do sítě. Asi minutu nato se situace opakovala v bledě modrém a bylo vyrovnáno. Belasích bylo najednou plné hřiště a třetí gól visel ve vzduchu. Valeš byl hlídán i bez míčku a útok deváťáků byl najednou bezzubý. Asi v polovině zápasu použil florbalky jako háku Borkovec a jeho tým čelil přesilovce. V ní kontroloval celou dobu míček a paradoxně to byli akademici, kteří hrozili v nadějných šancích. Po ní podle zásady každý chvilku tahá pilku převzali otěže zápasu padevěti, ale v jedinečné šanci vychytala osamoceného Šindeláře i dorážejícího Loudu Chovancová. Akademici tlaku soupeře odolali a berou bod za už třetí plichtu ze sedmi svých zápasů.

Akademický klub pomalé přihrávky - Padevět 2:2 (0:2)

Branky: Říha 2 - Valeš 2; střely 8 - 13; přesilovky 0 - 1, bez využití; hvězdy: 1. Říha, 2. Valeš, 3. Chovancová

Kdo prohraje tento zápas, padne na dno, to bylo jasné před duelem Divokých banánů a krutibrků. Velmi aktivně vstoupili do bitvy žlutí, ale jejich úvodní tlak se ztratil v divoké banánové džungli. Když kruťasi hru vyrovnali v brejku, našel Fronc Janovského a ten svou divotvornou holí rozvlnil síťku poprvé. Jeho parťák Ledvinka měl výhodu trestného střílení, ale s šancí naložil prachbídně. Na druhé straně měl tutovku Kratochvíla, ale své osamocenosti před Votlučkovou se zalekl a zakončil zbrkle doprostřed branky.

I o přestávce druhého zápasu došlo asi k hlasitému proslovu. Ano, do závěrečné části hry vstoupili brci jako vyměnění. Tlačili se do střelby a vytvářeli si souvislý tlak. Urodilo se po volném úderu: Lai křížem našel u tyče zapomenutého Stančíka a ten z jedničky vyrovnal. Krutím brkům to ale nestačilo. I dál byli iniciativní a byli zaslouženě odměněni. K dalšímu volnému úderu se postavil Mikulanda, a protože obrana banánů ze všeho nejvíc připomínala postarší rodinku zvolna se chystající na sledování hodobóžové Šípkové Růženky v telce, neváhal a pověsil míček do vinglu. Ale show ještě nekončila. V dalším brejku narýsoval přesnou krosovou přihrávku opět Lai a opět Stančík tečoval míček přesně za kratší tyč. Teprve třetí branka banány vyburcovala k dobývání soupeřovy brány. Mikulanda byl potrestán za to, že šel na střídačku na druhém konci hřiště a divočáci svírali svého soupeře v obraně. Za svou aktivitu v závěru byli divočáci nakonec odměněni kontaktním gólem, ale Janovský se trefil až 18 sekund před koncem. To bylo moc pozdě, zázrak se nekonal a banáni klesli na dno ligové tabulky.

Divoký banány - Krutí brka 2:3 (1:0)

Branky: Janovský 2 - Stančík 2, Mikulanda; střely 20 - 15; přesilovky 1:0; využití 1:0; hvězdy 1. Stančík, 2. Janovský, 3. Lai

Statistiky si prohlédněte zde.