Poslední florbalová reportáž roku 2019

Ve čtvrtek se odehrály poslední dva zápasy před vánoční pauzou. Bodíky Mikuláš nadělil fidlátkám a padevítkám, tyto dva týmy jako jediné ještě nepoznaly hořkost porážky.

Paděvěti nastoupili proti krutibrkům jako favorité. Brci vlétli do zápasu bez bázně a hany a častěji zaměstnávali Jersenského. Největší šanci zahodil Kratochvíla, který se mohl Jakuba zeptat, kam že to chce. Odpověď byla asi zkus mě trefit, což se střelci v nesnadné situaci povedlo. V nesnadné proto, že na něj zívala poloprázdná brána. A platilo ono otřepané nedáš – dostaneš. Rodin sice lapil střelu Valeše, ale pak mu míček způsobně vrátil na hůl a s druhou šancí si devítkový střelec snadno poradil. O pár minut později si sběhl Michalik z pozice posledního před bránu a uklidil Valešovu nabídku do sítě podruhé. V druhé půli očekávaný tlak krutibrků nepřicházel. Michalikův tým držel míček a Valeš mohl pálit jednu šanci za druhou. Teprve perfektní přihrávku Paštiky se mu podařilo zavěsit. V polovině druhé části hry začali brci presovat a zatlačili svého soka do hluboké defenzívy. Mikulandovi se povedlo snížit a další šanci na snížení měli kruťasové po vyloučení Valeše. Přesilovka se jim však vůbec nevyvedla, na dostřel se ani pořádně nedostali a naopak to byl Paštika, který v oslabení zvonil na tyč.

Padevět – Krutí brci 3:1 (3:0)

Valeš 2, Michalik – Mikulanda; střely 20 – 15; přesilovky 0:1, bez využití; hvězdy zápasu: 1. Valeš, 2. Paštika, 3. Mikulanda

Ve druhém mači padly první branky hned zkraje. Nejprve se na posledním nechal lehce odstrčit Kopřivou Borkovec a míček se došoural za čáru. Za chvíli to samé v bledě modrém – chyba v rozehrávce za bránou a bleskurychlý všudybyl Kubíček umně uklízí míček za záda Chovancové podruhé. Dva góly ve florbale jsou ale jako nic. Kapitán akademiků zavelel na zteč a po vyhraném souboji za bránou vyzval ke skórování Schneidera, který nedal svému spolubydlícímu šanci. Za chviličku využil ledabylé rozehrávky soupeře Garbini a komfortní vedení fidlátek se rozplynulo. Lehce nabyl, lehce pozbyl. Hrál se hezký florbal se šancemi na obou stranách, gól však už padl jen jeden. Unruh v šanci zablokoval hůl Kubíčka a rozhodčí nařídil trestné střílení, které sám postižený bez problémů proměnil. Chviličku před sirénou ohlašující přestávku zahrál rukou Witt, a tak mohli akademici spřádat plány na vyrovnávací branku. V přesilovce si ale velký tlak nevytvořili, míček honili spíš po manťákách, a co prošlo, tak s tím si Jersenský věděl rady. Fidlátčata se spoléhala na brejky a po jednom z nich se štěstím zkompletoval hattrick Kubíček. Jenže hráči s želvou na hrudi to nezabalili, a když Říha poslal přihrávku do běhu Garbinimu, bylo to zas jen o branku. Čas pro akademiky pádil jako zběsilý a viditelně jim docházely síly. V jedinečné šanci byl necelou půlminutu před koncem v samostatném úniku podle rozhodčích čistě zablokován Garbini a z protiútoku došťouchal loptu kousíček za čáru Orság. Bylo rozhodnuto.

Akademický klub pomalé přihrávky – Fidlovy děti 3:5 (2:3)

Branky: Garbini 2, Schneider – Kubíček 3, Kopřiva, Orságh; střely 12 – 21; přesilovky 1:0, bez využití; hvězdy zápasu: 1. Kubíček, 2. Garbini, 3. Chovancová.

Poslední předvánoční statistiky si prohlédněte tady.