Poslední páteční pozdrav tohoto školního roku ze ZŠ

Vážení rodiče a přátelé školy,

právě čtete poslední páteční dopis tohoto školního roku. Je to jako včera, kdy jsme na schodech před základní školou vítali naše prvňáčky… a už je tu konec června. Prvňáčci vyrostli z uniforem i školních lavic a ušli opravdu velký kus cesty.

V úterý jsme se opět připojili k běhu Run and Help. Navštívili nás již tradičně zástupci z Konta bariér a dokonce i Dominik, kterému je letošní výtěžek věnován. Je to moc prima kluk, který je stejně starý jako naši páťáci. Má rád matematiku a angličtinu. Děkujeme všem za příspěvky do kasičky. O výtěžku akce Vás budeme informovat.

Včera jsme se naposledy v tomto školním roce potkali v divadle školy při společné assembly, v rámci které jsme se rozloučili s našimi páťáky. „Vylétli“ z naší základní školy hledat a nalézt svá útočiště při dalším vzdělávání. Jsme na ně pyšní a všem přejeme, aby i nadále zažívali radost z učení a vzpomínali na nás s úsměvem.

Všem mým skvělým kolegyním a kolegům děkuji za nasazení v průběhu celého školního roku. Bez nich by to prostě nešlo. Věřím, že budou na mnoho zážitků, návštěv a exkurzí vzpomínat i během zaslouženého volna. I poslední dny byly doslova naplněné aktivitami a tak všem přeji prázdniny plné odpočinku, relaxace, zážitků a radosti!

Přestože stávajícímu školnímu roku odtikávají poslední hodiny, zajisté Vás zajímá, jak bude vypadat rok příští.

Na budoucí prvňáčky se už těší Bára Beharová. Měla možnost se s nimi začátkem června setkat a jsme si jisti, že při jejich prvních krocích světem vzdělání opět zúročí své cenné zkušenosti. Společně s ní bude o naše nejmladší pečovat Clara Janecka.
Clara ve spolupráci s naším novým kolegou Jordanem Johnsonem a Andreou Píryovou budou pokračovat v péči o naše druháky. Třeťáky bude provázet Katka Hajdučíková společně s další posilou našeho týmu, a to Edwardem Bridwellem. Čtvrťáci i páťáci pokračují se svými průvodci, tedy Standou a Sašou. Páťákům a Saše bude dělat opět support v podobě Enrichmentu Petra a Marie. Raechel, Edward i Jordan budou rozvíjet jazykové dovednosti třeťákům, čtvrťákům a páťákům. Nové pány kolegy představíme blíže před začátkem školního roku, ale již teď se na ně moc těšíme!

Ještě jednou přejeme všem krásné dny celého léta, moc děkujeme za celoroční spolupráci, důvěru a setkávání a už teď se těšíme na shledání v dalším školním roce 2023/2024, které se započne v pondělí 4. září.

Vaše základka a Marie