Poslední pozdrav tohoto školního roku ze základní školy

Vážení rodiče, zákonní zástupci a přátelé školy,

právě čtete poslední páteční dopis tohoto školního roku. Je to jako včera, kdy jsme na schodech před základní školou vítali naše prvňáčky… a už je tu konec června. Z prvňáčků jsou ostřílení žáci, kteří ušli opravdu velký kus cesty.

Dnes jsme se naposledy v tomto školním roce potkali v divadle školy při společné assembly. Připomněli jsme si hosty, kteří nás v průběhu roku navštívili a rozloučili se s našimi páťáky. „Vylétli“ z naší základní školy hledat a nalézt svá útočiště při dalším vzdělávání. Jsme na ně patřičně pyšní a všem přejeme, aby i nadále zažívali radost z učení a vzpomínali na nás s úsměvem.

Všem mým skvělým kolegyním a kolegům děkuji za nasazení v průběhu celého školního roku, který byl opět plný překvapení a nečekaných obratů. Přestože druhé pololetí nebylo zasaženo další vlnou covidu, škola byla málokdy kompletní. Učitelé využili možnosti výletů, návštěv a exkurzí a s dětmi zažívali stále něco nového. I poslední dny byly doslova naplněné aktivitami a tak všem přeji prázdniny plné odpočinku, relaxace, zážitků a radosti!

Nově se u nás v tomto týdnu konal book fair. Zde je malé ohlédnutí a vzkaz od Clary:

Hello Parents, I would like to thank you all for your incredible participation in our English book fair. We had over 91 000 czk in sales which translated to over 18 000 in free English books for our primary school library. Thank you all for your great support. We look forward to our next book fair with Zoe and her team next school year. Enjoy your summer reading and get ready for some new reading adventures in the autumn.
Sincerely from the English Team

Přestože stávajícímu školnímu roku odtikávají poslední hodiny, zajisté Vás zajímá, jak bude vypadat rok příští.

Na budoucí prvňáčky se už těší Andrea Píryová. Měla možnost se s nimi již setkat a jsme si jisti, že při jejich prvních krocích světem vzdělání zúročí své zkušenosti. Společně s ní bude o naše nejmladší pečovat Clara a Ilonka.

Clara se ve spolupráci s Bárou Beharovou bude starat i o naše druháky. Angličtinou budou třeťáky, čtvrťáky a páťáky provázet Eric Davis a naše nová kolegyně Raechel Lemis, která má dlouholeté zkušenosti nejen jako učitelka anglického jazyka na 1. stupni, ale také s přípravou a realizací různorodých projektů a celoškolních akcí – tedy se s ní určitě budou setkávat i žáci nižších tříd. Třeťáky od Terezky přebere Standa a čtvrtou třídou bude děti i nadále vést Saša. Páťáky bude doprovázet Marie, která je společně s Petrou bude připravovat k jednotné přijímací zkoušce.

Kromě Raechel se náš tým rozroste o dvě nové posily do školní družiny – Nelu a Beátu. Obě se na naše – Vaše děti a na spolupráci s učiteli moc těší. 

Ještě jednou přejeme všem krásné dny celého léta a už teď se těšíme na shledání v dalším školním roce 2022/2023, které se započne ve čtvrtek 1. září!

Vaše základka