Pravidelné zprávy z gymnázia

Dobré odpoledne všem čtenářům pátečních zpráv z gymnázia Open Gate, 

jak jsem avizoval minulý týden, tentokrát jsme ve škole strávili jen tři dny. A adekvátně tomu jsem zkrátil i svoji páteční, respektive středeční zprávu, v níž jde hlavně o sdílení informací.

Z e-mailu paní Hojerové víte, že v příštím týdnu proběhnou volby do školské rady – kurie zákonných zástupců. Kandidáti byli rodičům a dalším zákonným zástupcům představeni prostřednictvím e-mailové zprávy, volby proběhnou v neděli 1. 10. od 16 hodin v prostoru haly kolejí a v pondělí od 8 do 16 hodin na sekretariátu gymnázia, popř. sekretariátu ZŠ.

Rád bych Vás také pozval na on-line setkání s vedením školy, jež je přichystáno na čtvrtek 12. 10. od 19 hodin prostřednictvím platformy MS Teams. Ředitelka školy Petra Dobešová Vám společně se svým zástupcem Ondřejem Bílým a mou maličkostí představí aktuální školní rok z pohledu našich priorit i každodenního života školy, upozorníme Vás na několik novinek, které zavádíme, a místo bude pochopitelně i pro Vaše dotazy. Bližší informace bude sdílet Ondřej Bílý v příštím týdnu.

Od svých dětí zřejmě víte, že od začátku školního roku je bohužel v pracovní neschopnosti Petr Šrůta, jeden z našich učitelů českého jazyka. První měsíc jsme jeho hodiny pokryli našimi aprobovanými zdroji, nicméně vzhledem k velké náročnosti předmětu nám od druhého říjnového týdne budou po dobu kolegovy pracovní neschopnosti – doufáme v co nejkratší – vypomáhat další dvě vyučující. Máme velkou radost, že s polovinou hodin nám dočasně pomůže naše bývalá učitelka Míša Mikesková, jež má dlouholeté zkušenosti s výukou IB češtiny, druhou polovinu pak pokryje nová kolegyně, která má za sebou působení na školách obdobného typu, jako je ta naše.

Přeji Vám příjemné strávení zbytku týdne. Jelikož jsem se z cyklistického kurzu vrátil jako nadšený cyklista, může se stát, že volno využiji pro kratší vyjížďku na kole, Vy si však klidně vyberte nějakou delší trať.

Luděk Michalik