Pravidelné zprávy z gymnázia

Dobrý den všem čtenářům pátečních zpráv,

dnes nemůžu začít jinak než zmínkou o zahájení letošního ročníku FLOGu. Ten už dávno nechal svá studentská léta za sebou, loni oslavil plnoletost a minulý čtvrtek začal již své devatenácté pokračování. Sezóna bude jako obvykle dlouhá. O průběžných výsledcích Vás budeme pravidelně informovat, dnes představím názvy týmů. Účastníky 19. ročníku jsou Rosťova 12, Brexiťáci, Futrgas a Děleno dvěma. Začátek soutěže se nejlépe povedl Rosťovi a jeho dvanáctce a pak matematicky založeným Děleno dvěma, oba týmy své úvodní dva zápasy vyhrály, nicméně zajíci se budou počítat až na konci sezóny.

Jako obvykle naplánujeme jeden z hracích dnů na dobu rodičovských schůzek, a tak Vám umožníme spatřit naši florbalovou ligu na vlastní oči. Tím také připomínám, že se schůzky pomalounku blíží; jsou naplánovány na středu 22. 11. a čtvrtek 23. 11. První den budou on-line, druhý den se zákonní zástupci mohou setkat s učiteli osobně.

O něco dříve se bude konat Den otevřených dveří, konkrétně ve čtvrtek 9. 11. Ten sice není primárně určen pro rodiče stávajících studentů, ale třeba někdo z jejich, respektive Vašeho okolí o něj zájem mít může, klidně tedy tuto informaci předávejte dál.

Daleko dříve – již tento čtvrtek – přivítáme v našem areálu zhruba 70 žáků z ostatních regionálních škol. Spolupořádáme totiž Plavecko-běžecký pohár, akci s dlouhou tradicí. Na soutěž jsme obvykle vyjížděli mimo Babice, avšak nyní jsme se rozhodli umožnit ostatním studentům přijet k nám. Může se proto stát, že bude v tento den po ránu na parkovišti v našem areálu trochu větší provoz než obvykle, buďte prosím tolerantní.

Posunu-li se v čase ještě blíže dnešnímu dni, dostanu se k tomuto víkendu, kdy tři naše školní týmy odjíždějí pod vedením kolegy Drozdka do daleké Opavy na první turnaj Debatní ligy. Uvidíme, jak se jim vstup do nové sezóny podaří, ale očekávání jsou jako obvykle poměrně vysoká.

Další krok v čase zpět mě přivádí k minulému víkendu a účasti paní ředitelky Petry Dobešové na konferenci IB škol. Ta spojila příjemné s užitečným a setkala se v Dublinu také s našimi absolventy, kteří v Irsku či v přilehlých oblastech studují. Že se jich nesešlo úplně málo, dokazuje fotografie v příloze.

Dnešní zprávu jsem pojal jako cestu časem zpět, tudíž zbývá učinit poslední krok. Ten mě zavede na konec září, resp. do června letošního i loňského roku. Na našem Blue Van festivalu v červnu 2022 jsme mohli poprvé prostřednictvím nákupu knížek přispět na nevidomé fotbalisty, tu samou příležitost návštěvníci měli i na Blue Vanu v roce letošním. Dohromady se vybralo více než 10 000 Kč, které hlavní organizátor sbírky Michal Hensl předal nevidomým fotbalistům právě na konci září. Reportáž z předávání daru si můžete přečíst zde. Moc děkujeme všem dárcům, nevidomým fotbalistům jste udělali velkou radost.

Přeji příjemný víkend plný Vašich oblíbených aktivit.

Luděk Michalik