Pravidelný páteční pozdrav ze základní školy

Milí rodiče,

máme za sebou druhý týden nového školního roku. Prvňáci poprvé absolvovali celý týdenní program a vedli si znamenitě. I když byla na některých tvářích odpoledne znát únava, někomu se stýskalo, stejně byly k vidění především úsměvy a v očích zápal pro všechno nové,  co nás ve škole čeká. Například tři nové paní asistentky, které doplnily náš pedagogický kolektiv a postupně se seznamují (nejen) se všemi dětmi, které mezi námi srdečně vítáme.

První velkou akcí pro rodiče byly pondělní třídní schůzky pro druhou až pátou třídu. Děkujeme všem za účast na společné části v divadle a poté i v jednotlivých třídách. Stejně tak jsme rádi, že byl velký zájem o středeční kavárnu vedenou paní učitelkou Sašou, při které byla rodičům představena dvě velká témata – genetická metoda čtení a písmo Comenia Script. Ve středu 25. září 2019 v 16:30 jsou všichni rodiče znovu srdečně zváni, tentokrát se Saša zaměří na Hejného metodu výuky matematiky. Můžete se těšit na trochu teorie a hodně praxe.

Družina hlásí, že odstartovaly kroužky (prozatím ve zkušebním režimu). Děti si mohly otestovat, které aktivitě se budou chtít věnovat. Na konci příštího týdne pak budeme podle počtu závazně přihlášených znát konečnou nabídku.

Okénko s připomínkami zahájím informací, že od pondělí si na webu školy můžete prohlédnout nové společné fotky tříd. Naváži apelem na ty, kteří ještě nepřihlásili své dítě (z druhé až páté třídy) na adapťák, že deadline je právě dnes. Třetí výzvou pak je Logická olympiáda, jejíž krajské kolo bude naše škola pořádat. Přihlásit své děti do základního kola můžete na adrese www.logickaolympiada.cz do konce září.

Přestože je zřejmé, že podzim již klepe na dveře, snažíme se s dětmi trávit co nejvíce času venku, a to během výuky, v poledních pauzách i v družině. Prosím, myslete na to a vybavte své ratolesti dostatečným množstvím oblečení pro různé situace. Počasí nám zatím přeje a tak doufám, že si užijeme slunečný víkend a svatý Petr nám zůstane nakloněn i v dalším týdnu.

PŘIPOMÍNÁME ADAPTAČNÍ KURZ pro 2. - 5. třídu

Místo: Outdoor Resort Březová

Datum: 9. – 11.10 2019 (odjezd ve středu ráno z Open Gate, příjezd v pátek odpoledne (kolem 15-16hod)

Cena: 2 750 Kč za dítě zahrnuje dopravu, stravu 5x denně, ubytování a bohatý program

Přihlašování: přes on-line systém, který využíváme i na zapisování kroužků, deadline je v pátek 13.9. 2019.

Na místě nás čeká bohatý program, včetně např. vysokých lan, lezecké stěny a raftů. Program je vedený zkušenými a kvalifikovanými instruktory, my se samozřejmě programu budeme účastnit s dětmi, abychom se ještě více stmelili. 

Pár slov od Luka:

Dear Parents,

I know in some cultures, Friday 13th is considered an unlucky day. But we are lucky to have the sun shining upon us (sorry I can’t stop about the weather!) on a beautiful autumn day to round off our second week of the new school year!

I visited class 1 this week to see how they are getting on and to meet the students properly and I am very impressed with how well they have settled into life in Open Gate. I am also very impressed by how good their English is and it was a lot of fun to see them in class with Eric.

Some news from Luke…

In class 5 this week, we started Incredible English and the class enjoyed the new book. We also did some fun games to test perception of time and distance. Students had to either draw a line on the board that was 50cm long, or stand and sit down after 30 seconds. I was very impressed at how well their judgement is! We also started learning where some of the European countries are and their capital cities. Bob Satera in particular demonstrated an excellent knowledge of European geography!

In class 4, we created some very weird and wonderful comic strips this week. You will some pictures of them on i-klicenka and they are hanging up in the classroom. You are very welcome to drop in and see their wonderful work! Some of the girls even managed to find a bit of time to dance!

Some news from Eric…

Class 1- The students of Class 1 completed their first full week with full days at Open Gate. They had 4 days in a row with 2 English lessons back-to-back. It was a lot for them to take in being in an all-English-language environment for 90 minutes, but they are going to get better and better with each passing week.

Class 3- All of the students were very excited to dive into their new Incredible English books this week. They did well working through the first few workbook activities. Surely they are up to the task of becoming incredible English students by the end of the semester!

Some news from Jana…

Class 2 had their first spelling test this week and they all did a great job! They also finished their art projects – ancient Greek pottery. The results are pretty impressive and you will be able to see them on display soon.

Class 4 have been getting used to their new book Incredible English, in which they have been learning about the rules for forming verbs with “-ing.” They have also been working on their superhero art projects, which are also finished.

Other than that, we wish you all and very nice weekend and hope you all enjoy making the most of the fine weather and the glorious autumn in the Czech Republic!

Celý tým ZŠ Open Gate přeje krásný víkend!