Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ

Dear Parents,

We hope you are all well and enjoying the beautiful autumn in the Czech Republic. It is always my favourite season here because of the rich colours of the leaves and the invigorating chill in the air after the sometimes excessive heat during the summer.

This week was all about the Food Festival and we hope that you and all the students enjoyed what was a fantastic event! Many thanks to Terka Kasalova for the amazing effort she put into organising it!

Přípravy Food Festivalu vyvrcholily ve čtvrtek nabitým celodenním programem. Ten odstartoval už v 8:30 v divadle společným shromážděním, jehož hlavním tématem bylo jídlo, ze všech možných úhlů pohledu. Jako host k dětem promluvil známý kuchař Ondřej Slanina, který vyprávěl nejen o svých současných zkušenostech, ale také o tom, jak se k vaření jako malé dítě dostal. K tématu se budeme v jednotlivých třídách průběžně vracet. A také jsme si předsevzali, že se pokusíme minimalizovat zbytky vyhazované ve školní jídelně.

Během dopoledne i části odpoledne ve třídách vznikaly nejrůznější dobroty, které se pak objevily na jednotlivých stáncích. Děkujeme všem rodičům, kteří se do přípravy zapojili. A velký dík také patří rodiči, který domluvil a sám moderoval diskusi s paní Jarmilou Kratochvílovou, bývalou vynikající běžkyní a držitelkou nejstaršího atletického světového rekordu. Děti bedlivě poslouchaly a měly téměř nekonečné množství dotazů. Jako památku si odnesly podepsanou fotografii.

I s přípravou hlavní části programu ve sportovní hale nám pomohla řada z vás, rodičů. Děkujeme za profesionální ozvučení a moderování celé akce. Za vedení aktivit na jednotlivých stanovištích – jóga, tvoření, malování henou, nordic walking, výroba fresh džusů, která byla stále plná a dětmi hodnocená jako to nejlepší v rámci odpoledního programu. Velký dík patří také rodičům, kteří prokázali svůj kuchařský um a přinesli ochutnat nejrůznější, mnohdy exotické, dobroty. Stejně tak děkujeme školní jídelně za její podíl na pestré nabídce. K dobré náladě přispělo také vystoupení skupiny Lake Malawi.

Dnes odstartovaly volitelné předměty a dle prvních reakcí dětí se povedlo připravit skutečně pestrou a zajímavou nabídku aktivit. Navíc si užíváme nově složené věkově smíšené skupiny.

And next week is all about the Adaptation Trip for classes 2 to 5. We are looking forward to a few fun days away in the beautiful autumn nature and we are sure all the activities planned will be very enjoyable! Details of the trip are in the email from Markéta and in the weekly plans from the class teachers. 

I know class 1 aren’t going on the adaptation trip but I am sure they will also have a great few days with the activities that Sasa has planned for them!

Přejeme krásný víkend a těšíme se na adapťák druhé až páté třídy!Prvňáci si ve stejných dnech užijí několik výletů a aktivit se stejným cílem, vzájemným poznáváním.

Please note that due to Adaptation Week and the class 1 activities, there will be no afterschool krouzky on Wednesday, Thursday or Friday.

So with that, I wish you all a very enjoyable weekend and if any of you are in Liberec for the weekend, we may bump into each other as I will be doing the Mattoni Nature Run on Saturday, a perfect time of the year for a run through the beautiful Czech countryside!

Regards,

tým ZŠ Open Gate