Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ

Milí rodiče,

ač se to zdá neuvěřitelné, blíží se nám advent, takže si možná již někteří z Vás všimli, že se u vstupu do školy objevil strom sv. Zdislavy symbolizující a připomínající několik dobročinných projektů, do kterých se škola před vánočními svátky zapojí či je přímo organizuje. Více jste se dočetli v podrobném samostatném e-mailu.

This week on Monday we had morning oasis assembly and it was a wonderful way for us to mark the 30th anniversary of the Velvet Revolution. It was very interesting to hear the primary school staff tell their personal experiences of that time and the time during the era of communism and the children enjoyed it very much.

For me as a foreigner living in the Czech Republic, it was good to hear the stories and have a better understanding of life in Czechoslovakia at that time. I am very proud to call the Czech Republic my home and it is always fascinating to understand better the rich history of this country.

It is also important for the children to learn about such events because I always believe that we can use the past to learn more about what we do in the present and how it could affect the future.

Z dalších netradičních akcí v tomto týdnu můžeme připomenout středeční večerní sledování filmu v podání třetí třídy. Dále pak páteční cestu páťáků do Prahy. Vlastně celý páteční den byl velmi zajímavý. Čtveřice třídních učitelek reprezentovala školu na Festivalu pedagogické inspirace v Kunraticích, takže páteční dopoledne prožily třídy od ranní oázy až do oběda s jednou dvojicí či trojicí učitelů. Například třeťáci mimo jiných činností vytvářeli mapy České republiky a také procvičovali matematiku za pomocí tabletů.

Od pondělí se v plném nasazení do výuky zapojily dvě nové tváře. Ve výuce i v družině se děti seznámily s Andreou Píryovou a Martinem Pliskou.

Přejeme klidný víkend a těšíme se na další společně prožitý týden. Ten příští zakončí v pátek první adventní oáza.