Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ

Dear Parents,

I hope you all had a good week and are getting into the festive spirit of Christmas. It has been a busy but enjoyable week in the Primary School!

Advent, tedy doba příprav na Vánoce, se přehoupl do své druhé poloviny a kdokoli školou v týdnu prošel, mohl to zaznamenat.

Velmi děkujeme paní Bolckové, která s námi strávila všechna odpoledne ve školní družině a s dětmi neúnavně tvořila šperky z drobných drátků a korálků. Několik dílniček pak po vyučování proběhlo také v různých třídách. Děkujeme všem rodičům, kteří se zapojili.

Florbalistům gratulujeme ke třetímu místu ve středečním turnaji s účastí pěti škol. Kluci obsadili stejnou pozici jako o týden dříve dívky.

Máme za sebou úspěšný prodej vánočních hvězd pro společnost Šance Olomouc a již víme, že se vybralo celkem 17.000 Kč. Také se nám podařilo i díky vašim příspěvkům získat nemalou finanční částku pro Dětský domov Racek a rychle přibývají také dary pro krizové centrum Cestou necestou. Ve čtvrtek 19. prosince se k nám po ranní oáze přijedou podívat paní ředitelky obou institucí a přeberou všechny do té doby získané dary. Děkujeme, že pomáháte!

Příští týden bude také plný zajímavých akcí. Již v pondělí míří čtvrťáci dopoledne do Domova pro seniory v Mukařově, kde v premiéře představí Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby, odpoledne pak reprízují v Dětském domově Racek v Benešově. Celá škola bude moci toto vystoupení zhlédnout v rámci vánoční revue, která začíná v úterý 17. prosince v 18:00 ve sportovní hale. Zde všechny třídy konečně prozradí, co v posledních týdnech horlivě nacvičovaly.  Další repríza „Rybovky“ nás čeká ve středu v 9:30 v mukařovském kostele, kam se všichni vydáme po svých (skutečně teplé oblečení a obutí nutné), zpět mohou jedinci s uťapanýma nožičkama jet autobusem.

All the classes are preparing for their performances at the Christmas show on Tuesday. We are looking forward to a wonderful show and I am sure you will love the performances! We also have our Primary School Christmas dinner together on Tuesday before the show and the gymnasium students always make a fantastic effort in decorating the canteen. And the kitchen staff make a similarly fantastic effort in feeding us all. I’m already looking forward to the řízek! On Thursday next week, we will have our class parties before Christmas and on Friday it is Swim for Peace. Details for signing up are in the Friday email.

Čtvrteční den bude patřit třídním besídkám. Vyučování bude zkráceno, končit budeme stejně jako obvykle v pátek. A na závěr týdne jsme pro přihlášené děti (na e-mailu lepicova@opengate.cz) připravili akci Swim for Peace, která bude probíhat v čase od 9:00 do 11:00. Družina bude k dispozici ráno od 7:30 a odpoledne do 13:00, v 13:20 jede poslední školní autobus. Opozdilci stráví vánoční svátky v jesličkách na babické návsi. J

Přejeme klidný finiš adventních příprav.

So we hope you all enjoy the weekend and we are looking forward to seeing you at the show on Tuesday!

Regards,

Celý tým ZŠ