Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ

Dear Parents,

I am writing from the Krkonoše mountains so we have had some very different weather up here to Prague and its surrounds this week. We have had a day of snowstorms and a day with the mountain tops bathed in glorious sunshine. Each special in their own unique way!

Class 5 have had a wonderful time up here and it has been an excellent trip. Whether it was flying down the slopes on skis and snowboards, playing in the snow or dancing and singing during the music quiz, it was tremendous fun!

Classes 3 and 4 had special visitor on Monday, poet, Paul Delaney to recite some of his poems and Jana told me it was thoroughly enjoyable for all!

Next week, we will have the school spelling bee on Wednesday where 5 students each from classes 2 to 5 will show off their spelling skills. The best 5 will go forward to represent the Open Gate in the district spelling bee in March.

I wish you all a happy and pleasant weekend and see you all around the school next week.

Regards,

Luke

Milí rodiče,

páťáci jsou zpět z lyžáku v Peci pod Sněžkou, takže je jasné, že první týden druhého pololetí dospěl k svému konci.

Naši nejstarší svěřenci si užili lyžování v Krkonoších doplněné o vyučovací bloky, během kterých mimo jiného pilovali formu směrem k přijímacím zkouškám, které je čekají už za deset týdnů. V Babicích byl sníh k vidění v podstatě jen během úterního dopoledne a vzhledem k rychlosti tání poskytl mladším dětem spíše příležitost k vyzkoušení vodního póla, než k lyžování či jiným zimním radovánkám.

Třeťáci tak nemuseli litovat, že v úterý nasedli do autobusu a zamířili do pražského Divadla Gong. K jejich ročnímu tématu se náramně hodilo představení Kniha džunglí – Mauglího poslední boj. A nejednalo se o jedinou kulturní akci tohoto týdne. Hned v pondělí se třeťáci a čtvrťáci ve školním divadle seznámili s básníkem Paulem Delaynem.

Všechny třídy jsou v různé míře zužovány chorobami, takže některé ranní oázy (především u druháků) připomínaly spíše malou rodinnou sešlost. V této souvislosti připomínáme, že se snažíme chodit téměř za každého počasí minimálně o velké přestávce a polední pauze ven do dvora či na hřiště, proto doporučujeme, aby měly děti k dispozici dostatek teplého oblečení i pro případnou nutnost převlečení.

I v druhém pololetí mohou děti využít lehce obměněnou nabídku kroužků. Například v pondělí vyzkoušelo několik odvážných tanec v rytmu rock`n`rollu. Pokud ještě někdo nepřihlásil svou ratolest, může tak učinit do neděle 9. února 2020 (https://opengatezs.auksys.com/master/kurzyverejne.php).

Přejeme krásný víkend