Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ

Dear Parents,

we hope you have all ad a good week. It was a bit chilly but fresh as well which was nice and should be a bit warmer for the weekend!

Máme za sebou týden, který přinášel změny počasí jako v dubnu. Chvíli pršelo, foukal nepříjemný vítr, jindy zas slunce přímo vybízelo k proběhnutí na zelenajících se trávnících a pod rozkvetlými stromy. I v tomto týdnu platilo, že se s dětmi snažíme trávit všechny velké a obědové přestávky venku. Na školní zahradě se mohou vyřádit i v družině. Mimochodem viděli jste někdy, jak vypadá fotbalové klání našich prvňáků a gymnazistů? Během obědové pauzy je příležitostně k vidění i takový zápas.

This week was a bit let busier than last week in terms of general goings on but was a fun week no less in the classes.

Class 5 are really coming along well with their robots and we should be getting into some of the more complicated programming very soon!

Class 4’s preparation for their theatre show has been wonderful, they really are naturals!

Jedinou expedici mimo areál OG provedli tentokrát prvňáci, kteří v pátek vyrazili do Prahy. Cílem jejich cesty bylo Divadlo v Dlouhé, kde zhlédli představení O líné babičce.

Slavnostní okamžiky jistě přijdou na řadu také v sobotu večer během maturitního plesu OG v pražské Lucerně. S některými z Vás se zde potkáme osobně.

Při pohledu do blízké budoucnosti je třeba zmínit čtvrtek 27. února. V tento den přivítáme hosty ze základních škol v Kunraticích a Šeberově. Kolegyně a kolegové se v rámci projektu Čtenářských škol podporovaného nadací The Kellner Family Foundation přijedou podívat na to, jak v naší škole rozvíjíme čtenářské dovednosti.

Next week is the last week before the spring holiday and I am sure everyone is looking forward to having some time to relax and recharge the batteries.

Přejeme krásný víkend!