Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ

Milí rodiče,

týden, který se blíží k svému závěru, byl ve znamení tří velkých témat – přijímačky, srovnávačky, oborové prezentace.

V úterý 9. června absolvovali všichni páťáci test z českého jazyka a matematiky v rámci jednotných přijímacích zkoušek na osmiletá gymnázia. Výsledky ještě neznáme, v reakcích dětí však čteme spokojenost a držíme palce, aby se každý dostal na školu podle svého výběru. Rozhodovat budou nejen výsledky testů, ale také školní kolo, které má v každé škole jinou podobu.

Třídní učitelé zadali ve všech skupinách pololetní srovnávací testy z českého jazyka a matematiky. Tentokrát v lehce netradiční podobě umožňující zapojení i dětem, které zůstávají v domácím prostředí. Stejně jako na konci prvního pololetí se i tentokrát ve zkrácené podobě zapojili také prvňáci a druháci.

V jednotlivých skupinách se v pondělí 8. června rozeběhla série oborových prezentací. V on-line podobě či naživo jsme viděli představení různých zajímavých témat. Cestujeme po světě, poznáváme přírodu, kulturní památky i nejrůznější technické vymoženosti. Pokračování nás čeká ještě v příštím týdnu. Je krásné sledovat, jak kreativně si děti poradily s přípravou svých vystoupení. Velký dík patří vzhledem k letošní mimořádné situaci také Vám, rodičům.

I hope you are all keeping well. Usually at this time of the year, we are finishing up presentation week and preparing to go to school in nature. Unfortunately, this year, most classes are in the middle of, or getting ready to start, presentations.

I am sure all the students are disappointed that they cannot go. I know all the staff in the primary school are too, but I hope the restrictions which are currently in place mean we can get back to normal in September, unite the classes once again and prepare for another great year in the primary school.

That said, it is always a pleasure for us to see all the wonderfully presentations created by our students. I am looking forward to seeing class 5s’ presentations next week and I have heard great things from the classes which have already started their presentations.

I know I have said it in recent Friday emails but I feel the students in the primary school deserve continued praise for how well they are managing being back to school with the current restrictions. In classes 4 and 5, each group has been preparing Kahoot quizzes for their classmates in the other group as a way of keeping in touch. They have done a fantastic job and I am looking forward to the classes taking part in the quizzes created by their classmates!

A teď několik organizačních informací. Od pondělí 15. června bude pro ranní a odpolední předání a vyzvedávání dětí otevřena také horní brána. Konkrétně v časech 7:40 až 8:10, 13:30 až 14:10, 15:50 až 16:20.

Vysvědčení dětem tradičně předáme ve čtvrtek 25. června. Tento den bude tedy společný program ve všech skupinách končit v 13:45, školní autobus odjede v 14:00.

Na pátek 26. června vyhlásila paní ředitelka Kateřina Kožnarová pro základní školu Open Gate z organizačních důvodů spojených s logistikou školy mimořádné ředitelské volno.

Přejeme krásný víkend. Víte, že už (nejen) v okolí Babic rostou třesně a lesní jahody?

Tým ZŠ Open Gate

Poznámka pod čarou: Pan doktor Jan Cimický nás požádal o distribuci anonymního dotazníku, ve kterém mají naši žáci příležitost spolupodílet se na výzkumu, který odborníkům pomůže získat data, jak právě děti a mladiství prožívali „koronadobu“. Výstupy tohoto mezinárodního výzkumu budou použity pro prezentaci na konferenci odborníků z humanitních a zdravotních věd EURO-COS, která se koná v říjnu 2020 ve Štrasburku, a které se pan doktor Cimický za ČR pravidelně zúčastňuje. Máte-li zájem, mohou jej vaše děti podpořit v jeho práci vyplněním dotazníku na tomto odkazu: https://forms.gle/F27MKBTDQwMfzYKD7.