Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ

Vážení rodiče, zákonní zástupci a přátelé školy,

ráda bych Vás pozdravila jménem všech asistentů ze školní družiny. Doufám, že prožíváte příjemné jarní dny a pomalu se společně s dětmi začínáte těšit na léto.

Před prázdninami nás ale přeci jen čeká ještě několik pracovních týdnů. Máme velkou radost z toho, že je můžeme prožít se všemi dětmi nejen ve škole, ale také v prostoru školní družiny, která se od tohoto týdne otevřela pro všechny děti. Můžeme tak trávit odpoledne se svými kamarády z různých tříd a společně se těšit na zajímavé akce, které nás do konce školního roku ještě čekají.

Hned v úterý 1. června například společně oslavíme Den dětí. V areálu naší školy připravíme pro všechny malé oslavence dopoledne plné her a soutěží. Také nesmíme zapomenout na blížící se termín školy v přírodě. Tam teprve nastane ten správný čas pro nejrůznější aktivity a společné zážitky uprostřed krásné přírody.

Nepředbíhejme však událostem a pojďme se nejprve podívat, co se v uplynulém týdnu odehrálo v jednotlivých třídách:

Prvňáčci

Prvňáčci se tento týden věnovali zdravé výživě a zdravému životnímu stylu. Zjistili ledacos o svém nynějším i budoucím chrupu. Ve čtvrtek jsme si společně vytvořili zdravou a krásnou svačinku a nezapomněli jsme pracovat na závěrečných prezentacích. Celým týdnem nás tentokrát provázeli Štaflík a Špagetka, které si děti i výtvarně zpracovaly. (TČ)

This week Class 1 learned all about healthy lifestyles. We had an active exercise session in the forest where we practiced our step-ups on fallen logs, jumped over streams and threw pinecones. We continued our healthy lifestyle theme by reading about healthy food choices and making healthy snacks. Finally, we continued practicing talking our likes and dislikes around healthy habits. (CJ)

Světoběžníci

Příprava na závěrečné oborové prezentace je v plném proudu i ve druhé třídě. K tomu zvládneme poznávat Afriku a opakujeme a procvičujeme vše, co jsme se naučili. Začínáme dělit v oboru malé násobilky a hrajeme si se slovními druhy. Ve čtvrtek jsme vyrazili do přírody, zkontrolovali jsme známá místa v babickém lese a užili si spoustu zábavy. Světoběžníci, Saša a Sašenka.

Class 2 traveled to Africa this week. We read four different African folktales and compared story elements. We completed a long and short vowel safari hunt and we even created our very own versions of Anansi the Spider (a folk hero of the Ashanti people) in art class. (CJ)

Badatelé v zajetí kukel

U badatelů pokračujeme v krasojízdě příprav na oborové prezentace, kromě toho bedlivě sledujeme naše dočasné návštěvníky třídy, kteří se nám přes víkend zakuklili. Přenesli jsme je z jednopokojových bytečků do apartmánu s výhledem do přírody a očekáváme události příští. Nezahálíme ani v matematice a českém jazyce, sportujeme, debatujeme a jsme kreativní. Připravujeme se na fotbalový turnaj a těšíme se na školu v přírodě. Na co se těšíte vy? ???? Vaši třeťáci, Marie, Andrejka a Martin.

This week class 3 turned their attention to daily routines and the use of present simple in third person. We practiced making questions and negatives. Grammar can be tricky! We also found time to present our inventions in front of the class. Students came up with such trailblazing concepts as: The Pancake machine, Butterfly Bed, or The Decision Cube. (JD)

We did some art work in class 3 this week, we drew into our crystal balls what we think our future holds. Some wonderful visions to behold and if you would like to see them, watch out for the next issue of the primary school newsletter! (LR)

Čtvrťáci potrénovali na školu v přírodě

Celá parta se vydala v rámci tělocviku na školní túru, aby potrénovala. Ve vedení výpravy byla naše Monča, známá gladiátorka, takže jsme stihli Jureček, zmrzlinu, hřiště a rychlochůzí dojít zpět. Neskutečně nám vyšlo počasí a my doufáme, že si vykouzlíme takové i na škole v přírodě. Terezka, Monča a čtvrťáci

Class 4 spent most of the week presenting their logos for the products they created to the class. It was interesting to see their results after having invested time and energy into making the perfect logo and choosing the perfect colors. In Incredible English, we practiced comparing using one syllable adjectives and learned about superlatives. (JD)

Páťáci na Tour de Říčany

Tento týden měli páťáci na programu tradiční cyklovýlet. Nepříznivé počasí si na chvíli vzalo dovolenou a jako zázrakem po celé dopoledne nespadla ani jedna dešťová kapka, dokonce chvílemi vysvitlo i sluníčko. I my jsme pod vedením asistentky Moniky, která zná zdejší okolí lépe než Google Maps, vyrazili přes Strašín do Říčan k rybníku Marvánek a po vydatném občerstvení jsme pokračovali zpět do školy. Všichni páťáci v bahnitém terénu prokázali velkou odolnost a až na pár drobných kolizí všichni dorazili v pořádku a s dobrou náladou. (SČ)

In class 5 this week, it was very busy. We cycled our legs of on Monday, practiced for PET on Tuesday, did project work on Wednesday, worked on our Garageband music on Thursday before hitting some home runs in soft ball and finally did the PET on Friday. A busy week indeed, but very productive. And the very best of luck to all the class 5 students doing PET! (LR)