Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ

Milí rodiče, zákonní zástupci a přátelé naší – vaší školy,

zimu nám vystřídalo léto a všechny třídy tak častěji opouští své kmenové učebny a využívají tu jednu velkou pod nebesy.

Hned v úterý jsme všichni společně oslavili svátek všech dětí i těch, co v sobě mají stále kus dítěte – oslava to byla velkolepá. Dopoledne děti měly možnost navštívit vskutku různorodá stanoviště – vyzkoušely si tak pro některé nové sporty, zažily teambuldingové aktivity i trochu dramatické výchovy, odkrývaly šifry a hledaly knižní poklad. Ani odpoledne jsme s oslavami neskončili, zabrat tak dostaly všechny smysly! To nejdůležitější ale je, že si celý den užily naplno a s úsměvem.

V průběhu týdne již některé děti prezentovaly své oborové prezentace a nutno poznamenat, že jejich výkony byly naprosto famózní. Jsme na ně pyšní a všem prezentujícím gratulujeme. Všem, které prezentace teprve čekají, držíme palce, aby tréma odplula spolu s mraky a aby svými tématy oslovily všechny posluchače.

Co nás čeká v dalším týdnu? Žáky druhé až páté třídy čeká škola v přírodě. Kromě hezkého počasí si s sebou bereme všudypřítomnou dobrou náladu, něco málo učení a notnou dávku radosti z toho, že můžeme trávit čas společně – a k tomu ještě v přírodě. Prvňáci budou mít školu sami pro sebe, ale určitě jim tu nebude smutno – čeká je spousta zajímavých témat prezentací a na obědy budou mít celou jídelnu sami pro sebe!

Milí rodiče, jdeme do pomyslného finále! V sobotu je mezinárodní den ptačího zpěvu, životního prostředí a zároveň den rozvoje a vzdělání dospělých! Takový trojsvátek si zaslouží též řádně oslavit. Vyražte do přírody s knihou a igelitkou a nezapomeňte si doma slechy! J Určitě budete vědět, co si s tím vším venku počít!

Z celý tým základní školy

Marie

1. třída

Prvňáčci se tento týden hodně nasmáli. Celou dobu je totiž provázel Spejbl a Hurvínek. Společně četli, počítali a od Žeryka se dozvěděli mnoho nového o domácích mazlíčcích. V úterý si moc užili Den dětí, všechny aktivity zvládli naprosto perfektně. Ve středu odstartovali prezentování závěrečných prací a jde jim to opravdu skvěle! (TČ)

This week Class 1 learned all about what it takes to care for our pets. We learned new words like brush, collar, pet and love! We spoke all about our ideal pet and answered detail questions from our story- Hamster Home. We closed out the week making our favorite pet in art class. (CJ)

2. třída

Naši světoběžníci pomalu balí kufry a vracejí se z cest po světě. Poslední dobrodružství, které je ještě před námi, nás čeká v hlubokých brdských lesích, kam vyrážíme příští týden na školu v přírodě. Těšíme se na sportovní i jiné akce s našimi kamarády badateli, se kterými jsme se v tomto týdnu utkali v přátelském fotbalovém zápase. Užili jsme si i Den dětí a zvládli jsme si zopakovat učivo druhého pololetí. Finišujeme na závěrečných oborových pracích a těšíme se z krásného počasí. Saša, Sašenka a světoběžníciJ

This week Class 2 celebrated their very last spelling test! Class 2 has learnt over 200 spelling words this year-what an accomplishment! This week we also created our own Incredible English quizzes. In Art class we made a memory quilt-where each class member contributed their memories from this year school into a beautiful pattern. (CJ)

3. třída

Badatelé málem vypustili duši a motýly

Tento týden se teploty vyšplhaly do červených čísel, a tak jsme společně s třeťáky trávili hodně času na čerstvém vzduchu. V úterý jsme slavili celoškolně Den dětí a my jsme si to s třeťáky užili opravdu naplno. Všechny dopolední aktivity byly famózní. Odpoledne následoval fotbalový zápas s doprovodným programem a na závěr dne jsme vypustili naše krásné motýly do světa. Počasí jim přeje a věříme, že jejich let životem bude celý prozářený sluncem.  Těšíme se na školu v přírodě a doufáme, že nás bude krásné počasí provázet i tam! Třeťáci, Marie, Andrejka a Martin.

Class 3 had a busy week finishing Incredible English before setting off for school in nature next week. We focused on advertisements and how they are written. We also learned about electricity, how it works, and the dangers associated with it. Finally, we drew pictures of what we think we will look like and be like next year in class 4. We finished the week presenting our ideas to the whole class.(JD)

4. třída

Čtvrťáci oslavovali Den dětí. Ale také si připomněli světový den her. Na jeho počest si všichni čtvrťáci ve skupinkách vyrobili vlastní skvělé hry. O přestávkách a ve volných chvílích je teď ,,paří’’ a podle jejich reakcí to musí být skvělá zábava! Naše hry bereme i na školu v přírodě, protože o poledním klidu se budou zajisté hodit. (TČ)

This week Class 4 concentrated on Incredible English. We tested our general animal knowledge in an animal quiz. We also learned about the seventeen-year cycle of cicadas in the United States that will culminate this summer. We finished the week with our last spelling test and learning about the longest day of the year and when summer officially begins. (JD)

5. třída

Tento týden si páťáci dopsali poslední ze závěrečných testů a vrhli se na volnější aktivity, na které kvůli online výuce a přípravě na přijímačky nezbývalo tolik času, kolik bychom potřebovali. Vše začalo Dnem dětí a vyvrcholilo únikovými hrami, při kterých si děti vyzkoušely své logické myšlení a úsudky. Také jsme pomalu začali ladit formu na školu v přírodě, na kterou se všichni moc těšíme. (SČ)

Class 5 breathed a sigh of relief this week as the PET is now over. We finished up our Stats and Probability projects, see the next newsletter for details! We also wrote some interesting articles for the newsletter about our activities for International Children’s Day on Tuesday. And spent a sunny Thursday afternoon having a very enjoyable game of volleyball! (LR)