Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ

Milí rodiče,

máme za sebou týden, který byl rozdělený do dvou… částí, detašovaných pracovišť i různorodých forem zážitků. V pondělí to ve všech třídách rezonovalo svatým Václavem. V úterý jsme si užili den volna. A pak se to stalo! To půlení, o kterém tu od začátku mluvíme.

Pro naše prvňáky byl od středy týden jiný než týdny předchozí. A to hlavně proto, že byli od středy úplně sami ve škole! Využili příležitosti k prozkoumání celé budovy. Zjistili, kolik má podlaží a k čemu které slouží. Teď už ví, kde mají ostatní děti třídy a jak vypadají. Také vědí, kde kdo ve škole pracuje a co dělá.

Ostatní třídy se ve středu ráno vydaly za dobrodružstvím mimo areál Open Gate. Jely společně na adaptační pobyt na Sobeňák, který se nachází uprostřed překrásné přírody.

Hned po příjezdu jsme se všichni ubytovali v domečcích, které se nám staly do pátku náhradními domovy. Po obědě jsme se vydali na průzkum. Druháci a třeťáci vyrazili do lesů – jedni popustili uzdu své fantazii a dali vzniknout rozličným stavbám pro skřítky a lesní zvěř, druzí dali naopak přednost pohybu a úspěšně zdolali okruh Sobeňák – Nepomuk a zpět. Čtvrťáci s páťáky důkladně prozkoumali areál a vyzkoušeli si softball. Po večeři došlo na buřty i zábavné hry. Ve čtvrtek se páťáci společně s druháky vydali do nedalekého kostela v Rožmitálu pod Třemšínem, aby se blíže seznámili s místem, kde hrával na varhany Jakub Jan Ryba. Odpoledne jsme se pustili do teambuildingových her a aktivit, sportování…ale nejvíc jsme se těšili na večerní Disko – trisko pod taktovkou DJ Luka. Ani v pátek jsme nepřišli zkrátka! Mimo programu jsme si stihli i zabalit, zasportovat a v pořádku dorazit zpět do našeho milého ógéčka!

Luke´s News

Sobeňák was our home for the last couple of days and what a beautiful spot in the Czech nature it was! Whether it was sports activities or team building or just hanging out, everyone had a great time!

But from a class 5 perceptive, we had a class scary walk in the forest on Wednesday night. There was talk of psychopaths and scary forest dogs but they all bravely made their way through the forest, even scaring me along the way!

And some of the class 5 students showed their romantic side with their slow dancing at the disco on Thursday.

There were plenty of other killer dance moves on show from all the classes! Special mention goes to the winners of the class dance-offs, from class 2, Liduška and Honzík M, from class 3, Sofie Smrekova and Damian, from class 4, Emily and Tonda and from class 5, Magda and Luky!

So as we get ready to depart, I am sure everyone will have fond memories of a great trip and are looking forward to the next one! (LR)

Do čtvrtka jste mohli svá dítka přihlásit do Logické olympiády. Test základního kola Logické olympiády pro kategorii 3. - 5. tř. je možno řešit od 1. do 7. 10. 2021 včetně. Prosíme, ať si všichni žáci test vyplní. Již není možná dodatečná registrace žádného žáka.

Do soutěže děti vstoupí na stránce "Vstup do soutěže" zadáním emailu a hesla, které obdrželi po registraci. Pokud přístupové heslo nemají, vyžádejte si nové heslo zde.

K samotnému testu se dostanou po přihlášení kliknutím na odkaz "Vypracovat test". Testy kola spustíte na všech prohlížečích - Google Chrome, Mozilla Firefox od verze 6.0 nebo Internet Explorer od verze 11. Před spuštěním, ať si děti připraví tužku a poznámkový papír. Mohou použít kalkulačku, všechny ostatní pomůcky jsou zakázané. Na vyřešení soutěžních úkolů žáci mají 30 minut. Po spuštění on-line testu jej nelze přerušit!! Pak už se můžou začít řešit soutěžní úkoly. Správná odpověď se vybírá myší a po kliknutí se orámuje modře. Na další otázku se přesunete tlačítkem "Další". Pokud se chcete vrátit k předchozí otázce, stiskněte "Předchozí". Tlačítko "Ukončit test" se zobrazí až u poslední otázky a použijete ho, až když máte opravdu všechny otázky hotové. Po uplynutí času se test ukončí automaticky a výsledky budou samozřejmě uloženy.

Milí rodiče, přejeme všem krásný slunečný víkend.

Vaše základka