Pravidelný pozdrav ze ZŠ

Vážení rodiče a přátelé Vaší - naší základní školy,

zdravíme Vás netradičně vprostřed týdne, abychom Vám popřáli krásné dny volna a potěšili Vás zpravodajstvím z uplynulých dní. Je až k neuvěření, kolik se toho dá zvládnout ve třech dnech, a k tomu necelých. ????

Tento týden pojďme nahlédnout hned na dvě místa, a to do naší lehce opuštěné školy a na akční adaptační pobyt:

1. a 2. třída – základna Open Gate
S prvňáčky jsme tento týden využili prázdné školy a blíže jsme se seznámili s naším okolím. Hledali jsme a ukazovali si první znaky podzimu. S našimi kamarády ze druhé třídy jsme prohloubili vztahy a prezentovali ilustrace ke knížkám, které jsme společně nakreslili. Poprvé jsme si na tělocviku zahráli rugby a pro některé z nás to byla nová výzva. V matematice procvičujeme sčítání do deseti, geometrické tvary a rytmus. V hodinách češtiny trénujeme správné sezení a držení tužky, procvičujeme písmenko O. Se spolužáky jsme si vyslechli příběh o svatém Václavu. Týden jsme zakončili oslavou narozenin a jahodovými knedlíky.
Za tým první třídy,
Bára a Hedvika
Týden u druháků byl plný aktivit. Začátek týdne patřil kouzlu slov a literatury. Druháci se ponořili do světa pohádek, které předčítali prvňáčkům. Tato spolupráce rozvíjela jejich čtecí schopnosti a vytvářela nové kamarádské vazby. Následovala adrenalinová jízda v podobě rugby. Učení nepřestalo ani na chvíli. Druháci se nadále věnovali čtení a matematice, kde řešili různé úkoly. Aby byl týden opravdu pestrý, nezapomněli jsme ani na hudbu. Výtvarku jsme věnovali dokončení projektu o vesmíru.
Prima dny vám přejí druháci.

3. – 5. třída – detašované pracoviště – Prostřední mlýn
Hlášení z Českého ráje posílají Lvíčata, Smaragďátka a naši Průvodci světem. Užili jsme si necelé tři dny dobrodružství, her, sportování a zábavy v Prostředním mlýně, kam jsme vyrazili posilovat a budovat dobré vztahy všech členů našeho týmu. Počasí nám přálo, a tak jsme mohli trávit čas na čerstvém vzduchu a čerpat energii ze sluníčka.
Hned první den jsme vyrazili prozkoumat okolí, při kterém jsme si lámali hlavy nad rozličnými úkoly, šiframi a hádankami. Nikdo se neztratil ani nezranil. Po vydatné večeři jsme se ještě pustili do společného „běhacího scrabblu“. Byla to výzva i zábava v jednom a všichni si vedli skvěle.
V úterý ráno nás probudily sluneční paprsky, a to byl signál pro další výletování po kraji. Třídy se vydaly na různě obtížné trasy a děti vyzkoušely svoji fyzickou zdatnost. Po dobrém jídle a krátkém odpočinku jsme se pustili do teambuildingových aktivit. Přesvědčili jsme se o tom, že spolupráce a důvěra je důležitá k tomu, abychom společně dosáhli cíle. Hlavně jsme se ale spolu zasmáli a užili si spoustu legrace. Podvečer byl plný kontaktních her. Nechyběl fotbal a velikou popularitu si získala přehazovaná, kterou jsme hráli na beachvolejbalovém hřišti. Třešničkou na dortu byla večerní diskotéka. Všichni tančili a skotačili jako o život! Nechyběl společný zpěv a taneční choreografie. Spánek byl zasloužený a sladký jako celý adaptační pobyt.
Moc jsme si to užili, ale už se těšíme domů. Víte jak, všude dobře – doma nejlíp.
Tým všech dospěláků 3. – 5. třídy ????

Milí rodiče, připomínáme, že se příští středu 4. října od 17ti hodin bude konat kavárna pro rodiče, která bude zaměřena na výuku matematiky dle prof. Hejného. Přihlásit se můžete mailem Báře Beharové (beharova@opengate.cz) do neděle 1. října.

Přejeme všem krásné dny prodlouženého volna a budeme se těšit na viděnou v říjnu!

Vaše základka