Prázdniny končí, škola volá!

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

po dvou měsících jste se opět dočkali, jsou tady „nulté“ zprávy ze života OG před začátkem nového akademického roku. Končí letní prázdniny, loučí se s námi opravdu letními tropickými teplotami, ale jako by příroda tušila, že to není nejvhodnější k návratu do školních lavic, v pondělí mají naštěstí spadnout teploty o deset stupňů na přijatelné dvacítky.

Prázdniny jsou tedy za námi, doufám, že jste si je řádně užili. Zážitky z léta zůstanou ve Vašich vzpomínkách, ať již jste je prožili jakýmikoli aktivitami a kdekoli v Čechách či zahraničí. Nyní je opět čas čelit novým výzvám a zahájit nový školní rok. Již patnáctý školní rok OPEN GATE.

Samozřejmě víte, že jsme tento rok opět hodně investovali, můžete se těšit na nové budovy a učebny, rozšíření knihovny a společné části kolejí. Vše samozřejmě po nesmírně intenzivní práci v těchto dnech finišuje, je pochopitelně možné, že v prvním týdnu budou ještě nějaké drobné dodělávky, rozvrh provizorně a flexibilně upravíme, ale jinak je vše nové, krásné, voňavé. Rozhodně je na co se těšit.

Na studenty se připravovali i pedagogové, intenzivní práce pedagogického sboru právě vrcholí v tomto týdnu. Jsme připraveni, nažhaveni a těšíme se na Vás, naše studenty.

Tradičně začínáme již v neděli pro kolejní studenty a v pondělí pro všechny ostatní. Jedeme opět od prvního okamžiku ihned na plný plyn, již v pondělí dle kompletního rozvrhu. Po úvodním setkání tříd v době pondělního assembly začnou všechny hodiny a předměty dle rozvrhu. Výjimkou budou primáni, kteří mají tradiční týden poznávání, seznamování, her a adaptace. V týdnu bude též probíhat oživení šatníku všech, kteří z uniforem přes prázdniny vyrostli.

Uvítací assembly bude ve středu 4. 9. ve sportovní hale. Společně a slavnostně přivítáme nové studenty nejen v primách, nové kolegy, řekneme si o novinkách a jistě přidáme něco hlubšího k zamyšlení.

Čeká nás tedy další úžasný rok, plný nových poznatků, zážitků a dění a my Vás pochopitelně budeme o všem detailně informovat. V krátkých a častých zprávičkách na FB, v aktualitách na webu a samozřejmě hlavně v tradičních pátečních zprávách.

Jedna technická na závěr: první školní den lze očekávat velmi hustý provoz v celé ČR, v Praze a okolí to platí x-násob. Mějte, prosím, časovou rezervu, buďte opatrní a pozorní, bude to jistě náročné. Šťastnou cestu!

Užijte si poslední prázdninový víkend, těšíme se na Vás.

Za gymnázium Open Gate