Předávání Zlatého certifikátu Ceny vévody z Edinburghu

Ve středu 8. 6. 2011 jsme se já, mé dvě spolužačky Anežka Svobodová a Zuzana Matějková a pan učitel Michal Kašpar vydali na britskou ambasádu, kde jsme oficiálně převzali Cenu vévody z Edinburghu za splnění zlaté úrovně. Zlatého EDIEho jme plnili 18 měsíců a zakončili jsme ho na začátku letošního školního roku expedicí v Rumunsku . Certifikát platí po celý život a studentovi otevírá více možností nejen během přijímacího řízení na vysoké školy.

Na tento krátký výlet jsme se vydali vlakem z Říčan do Prahy a po chvíli mírného bloudění po Malé Straně jsme se konečně ocitli před cílem naší výpravy - před britskou ambasádou. Po hodině čekání v zahradě ambasády  jsme v promítací místnosti zhlédli prezentace ostatních účastníků a také předvedli naše mírně kontroverzní a pana Kašpara stresující video z vrcholku rumunských Karpat, kde Anežka Svobodová svérázným jazykem hlásala, že všechny kopce okolo mají přes dva tisíce metrů, že jsme na pochodu už 12 hodin a přešli jsem přinejmenším devatero hor a řek... Nakonec jsme se odebrali zpět do zahrady, kde došlo ke slavnostnímu předání certifikátů z rukou britské velvyslankyně Její Excelence J. E. Sian MacLeod. Po nezbytném focení se veškeré osazenstvo vrhlo na připravené občerstvení, mezi kterým nás nejvíce oslovily obalované cibulové kroužky. Od jídla nás však odehnal mírný déšť, a tak jsme se ocenění a najedení vrátili včas domů.

Všichni bychom rádi poděkovali škole a zejména našim učitelům Kašparovi a Michalikovi za uskutečnění Zlaté expedice v Rumunsku a doufáme, že se v budoucnu takových výprav uskuteční ještě mnoho a že budou stejně úspěšné.

Děkujeme

Hana Hurychová