Předprázdninový páteční pozdrav ze základní školy

Vážení rodiče,

zdravím vás z Babic, kde dnes prší, nicméně většinu tohoto týdne jsme tu měli modrou oblohu a sluneční paprsky. Víkend má být chladný, od pondělí má ale teplota opět stoupat. Naše-vaše děti čekají jarní prázdniny, tak věřím, že si je užijí, načerpají síly, poznají nová místa, nové lidi, něco nového se naučí…

Pojďme si ale nyní připomenout průběh tohoto týdne a začněme ještě minulým víkendem, který strávily děti z předmětu Co nás baví? s paní zástupkyní Petrou Kobrovou v Liberci. V rámci svých projektů navštívily ZOO, IQ Landii, užily si bádání a mnoho zábavy.

V družině se napříč všemi ročníky zabývaly děti tvorbou staveb z velikých kartonových krabic. Procvičovaly tak prostorovou představivost, kreativitu a spolupráci. Svými aktivitami družina navazuje na školní vzdělávací program a prohlubuje jej. Aktivity tohoto týdne navazovaly na obor matematika.

Prvňáci se ve středu byli podívat v tiskárně. Pozvali je tam rodiče jednoho žáka této třídy, kterým za prohlídku i za přiblížení práce tiskaře moc děkujeme. Díky takovýmto přesahům ze školy do skutečného života se děti setkávají s reálným světem, poznávají jej, vidí, jak funguje.

Ve škole se po jarních prázdninách setkáme již v dalším měsíci – březnu a to přesně v pondělí 4. března. V tom týdnu čeká naše starší žáky několik akcí spojených s výukou anglického jazyka. Ve středu 6. března si vyzkouší PET a KET zkoušky nanečisto. Ty pořádáme již tradičně ve spolupráci s jazykovou školou Akcent. A v pátek 8. března pojede šest reprezentantů do školy Sunny Canadian ve Zdiměřicích, aby se zúčastnili klání v soutěži Spelling Bee mezi několika školami. Držíme jim palce, nejvíc ale v tom, aby si to užili a poznali nové kamarády z jiných škol, se kterými si mohou promluvit anglicky.

Po prázdninách můžete hned od pondělí přinést na sekretariát ZŠ nošené části uniforem, ze kterého již Vaše děti vyrostly a nabídnout je k prodeji či zdarma či za výměnu ostatním rodičům. V zasedací místnosti ZŠ bude tak po celý březen probíhat bazárek uniforem pro ZŠ. Po té budou neudané uniformy vráceny zpět původním majitelům.

Přeji vám krásné jarní prázdniny, pokud jedete za zimou, tak si užijte lyžování, pokud jedete za létem, užijte si teplo, zkrátka všude si užijte hezké chvíle. Děti jsme poučili, aby na sebe o prázdninách dávaly všude pozor, tak buďte opatrní i vy a další zprávy ze základky k vám dorazí na Mezinárodní den žen 8. března.

Krásné dny…

za tým ZŠ