Předvánoční pozdrav z Vaší - naší základní školy

Milí rodiče a přátelé Vaší - naší základní školy,

uplynulý týden byl plný nezapomenutelných momentů a energie. Ve středu jsme měli původně plánovanou poutní cestu do Mukařova. Ta se nakonec neuskutečnila, ale místo toho jsme se sešli ve foyer školy a s dětmi jsme zpívali vánoční koledy jak české, tak anglické.

Pondělní večeře nám připomněla nadcházející vánoční svátky a připravila nás na tu, která nás v neděli čeká doma. Určitě si některé z dětí vzpomenou na příběh, který nám přečetla Saša, na vánoční písničky, koledy, ale i na chutné jídlo. Všichni jsme ocenili proměnu naší jídelny a jedinečnou vánoční atmosféru, kterou jsme společně prožili.

Vzpomeňte si také na úžasnou vánoční besídku, kde děti předvedly velmi originální vystoupení a přenesly nás tak do vánoční nálady. Váš potlesk byl odměnou nejen pro děti, ale i pro nás dospělé. Vaše podpora je pro nás nesmírně důležitá a cenná. Děkujeme vám za vaše milá slova, přání i krásné dárky.

Pár vět z druhé třídy:
Tento týden byl i pro druháky plný vzrušujících dobrodružství a překvapení! Naši cestu jsme zahájili magickou vánoční besídkou a předvedli jsme vánoční představení. I když se ve středu plánovaná návštěva kostela v Mukařově neuskutečnila, strávili jsme překrásný čas ve školní hale, kde jsme společně zazpívali koledy. I přes změnu místa byla atmosféra nádherná. Hala byla krásně vyzdobena a všichni byli v dobré náladě. Přestože jsme nebyli v kostele, vánoční duch byl cítit všude kolem nás. Největším překvapením týdne byl Secret Santa. Každý z nás se stal tajným Santou pro svého kamaráda astronauta a připravil pro něj dárek. Když jsme otevírali dárky, naše třída se naplnila smíchem, radostí a tajemstvím. Bylo to jako otevírání pokladů skrytých ve hvězdách. Týden byl opravdu nezapomenutelný a my, druháčtí astronauti, na něj nikdy nezapomeneme. Už se těšíme na další vesmírná dobrodružství!
Druháci, Andrea, Beátka

Pozdrav od třeťáků:
Poslední týden před Vánoci byl báječný. Zvládli jsme besídku, vyráběli bramborové saláty a užívali si adventní atmosféry. Na podporu útulku Voříškov se nám podařilo vybrat
18 000 Kč. Moc všem děkujeme za podporu a velké díky rodičům Jiříka ze čtvrté třídy za mimořádný příspěvek. Třetí třída všem přeje kouzelné Vánoce a vše dobré do roku 2024.
Vaši – naši třeťáci.

Zpravodajství z pětky:
Poslední předvánoční týden utekl jako voda a byl plný úžasných společných zážitků, na které budeme určitě dlouho vzpomínat. Už jen proto, že to byly naše poslední vánoční svátky na základní škole. Moc jsme se nasmáli při nacvičování vánočního představení, které bylo letos o jídle. Chceme poděkovat Sašence, že s námi natrénovala taneční představení, které sklidilo veliký úspěch. I letos jsme udělali dobrý skutek a během vánoční pouti kolem Babic jsme vytvořili pro lesní zvěř a ptáky přenádherné mandaly ze zeleniny, ovoce a různých semínek. Věříme, že si na nich zvířátka pochutnají. Skvělá byla poslední hodina Informatiky, protože jsme „legálně pařili“ vánoční hry a únikovky. Procvičili jsme si logické myšlení i rychlost našich prstíků. Samotná třídní besídka a rozbalování dárků od tajných Santů byla dojemná a plná krásných slov. Páťáci si vzájemně děkovali za vše, co společně prožili. Radost z dárků byla velká, ale nejvíce nám chyběli naši spolužáci, kteří už odjeli na svátky nebo zůstali doma v posteli. Chtěli bychom popřát všem požehnané Vánoce a obrovské díky rodičům (i prarodičům) našich páťáků za to, že je tak skvěle vedou k těm správným hodnotám a vychovávají z nich nesobecké, citlivé, obětavé a po všech stránkách krásné lidi!
DĚKUJEME. Saša, Jordan a Pavel

Our students had a delightful week full of English Christmas activities. Joy and a festive spirit could be felt throughout our halls. From Christmas storytelling to holiday-themed writing activities, our English Department embraced the magic of the season in every lesson.
As we approach the holiday break we, the English teachers, want to extend our warmest wishes to all of our students and their families for a Merry Christmas. May this season be filled with love, laughter and cherished moments with loved ones. I hope our students carry the joy of this week's activities into the holiday season and the new year ahead.
Thank you, The English Team

Rádi vás všechny opět uvítáme ve škole po prázdninách ve středu 3. ledna 2024.

S přáním klidných a radostných svátků,

Vaše základka