Předvánoční přespávání třeťáctva spojené s etiketou stolování

V prvé řádě bychom chtěli moc poděkovat paní Lukander, že si na nás udělala v tomto předvánočním kolotoči čas a nachystala pro nás krásný večerní program o základech správného stolování. Povídali jsme si o správné přípravě stolu, kultuře stolování, učili se základnímu skládání ubrousků i pojmenování jednotlivých fází jídla. Po společné vynikající večeři jsme ochutnali pravý finský nealkoholický punč a ozdobili si perníčky. Nutno dodat, že vše bylo krásné sladěno ve stejném dekoru. Výzvou pro všechny rodiny třeťáků tedy je nechat přípravu třeba vánoční tabule na třeťácích. Můžete nám zaslat fotky a my je rády předáme paní Lukander, aby viděla, jaké jsou plody její práce. :-) 

Po přesunu do třídy jsme se pustili do hraní her, opakování si písní pro besídku a pak??? Šli jsme fandit Standovi a jeho týmu na florbalovou ligu. A co se nestalo??? JELITA VYHRÁLA!!! Naše povzbuzování se zajisté zapíše do dějin florbalové ligy jako to nejhlasitější a nejhudebnější. Do fandění jsme se pustili s vervou a kufrem hudebních nástrojů. :-) Jelitům gratulujeme a svým hlasivkám též - přežily všechny. 

Poté jsme si pustili na dvou frontách stejný film a chystali se pomalu k spánku. Noc nám rychle utekla a po ranní hygieně jsme se ještě společně vydali na vydatnou snídani. Snídaně je totiž základ - to každý ví!

Děkujeme tedy ještě jednou paní Lukander, Valdovi, Klárce a Róze, jídelně a všem účastníkům přespávání! Bylo to moc fajn!