​Předvečer tříkrálový pro EXstudenty

Přesně před rokem si autor těchto řádků utahoval z absolventského výběru a při hodnocení jejich představení používal taková přídavná jména, jako je trapný nebo tristní, a podstatná jména jako debakl či fiasko. No, ukázalo se, jak je důležité míti Krajníka. Ten totiž poprvé nastoupil v absolventském výběru a bylo to znát. Hodně. Ale aby bylo jasno, hra absolventů nestála na Krajníkovi a rozhodně s ním nepadala. Exstudenti přivezli silný výběr výborných florbalistů a téměř celý zápas kontrolovali hru, ať s Krajníkem, nebo bez něj. S loňskými maturanty odešel silný ročník dobrých florbalistů, které zatím nikdo nenahradil. V současnosti se po palubovkách OG prohánějí především studenti mladších ročníků a pár let potrvá, než fyzicky i herně dorostou. I proto si mezi sebe pozvali čtyři dospěláky, a také aby týmu dodali jistotu a pokusili se v obraně čelit výpadům starých mazáků z týmu FBC EX.

Začátek zápasu se All Stars moc nevyvedl. Vlastně vůbec. Spíš to byl zlý sen. Asi po minutě hry nechytatelnou pumelicí skóroval Krajník, po buly si vzal míček Procházka, probil se podél mantinelu a zavěsil. A pak si to pro jistotu ještě jednou zopakoval. Tři góly v rozmezí asi 15 vteřin. All Stars se ukázali jako uctiví hostitelé, nechali soupeře dělat si, co se mu zachtělo, nebyli důrazní a Baštýře neobtěžovali střelbou. Volného prostoru využili v asi nejhezčí kombinaci na jeden dotek napříč hřištěm Vebr a nekompromisně zakončující Sitta. Po prvních patnácti minutách se skóre zastavilo na hrozivých 0:8 a zavánělo to ostudným debaklem. V druhé třetině byl domácí výběr přeci jen důstojnějším soupeřem. Do brány šel Poráč, jenž se zaskvěl výbornými zákroky i vychytaným nájezdem po trestném střílení, které ve třetí třetině nařídil rozhodčí po záchranné brzdě Kašpara. Poráč do konce utkání pustil za svá záda už jen pět míčků a z toho tři dopravili za brankovou čáru jeho vlastní spoluhráči! Navíc se probudili i střelci a Baštýř měl v protějším brankovišti najednou spoustu práce. Po Kašparovi a Lukovi se ve třetí třetině do pruhovaného trika rozhodčího oblékl Krajník. A brankářskou výstroj namísto Baštýře oblékl Benda. All Stars dohrávali přesilovku a sehráli ji skvěle na zakončujícího Bednáře. Úspěch jim dodal sebedůvěru, a tak v poslední třetině tahali proti unaveným absolventům za delší konec. Nakonec se jim podařilo výsledek zkorigovat na přijatelných 8:13.

Tříkrálový zápas se vydařil, po něm se pokračovalo v namixovaných týmech až do půl jedenácté…

OG All Stars – FBC EX 8:13 (0:8, 2:4, 6:1)

Kubíček 2, Bednář 2, Valeš 2, Ferbr – Procházka 4, Krajník 3, Sitta 2, Fleischmann 2, Jaroš, Baštýř

OG All Stars: Poráč (Jersenský) – Bednář, Kostka, Luka J., Plešák, Grejták, Kašpar, Vu – Prokeš, Luka O., Valeš, Haltmar, Kubíček, Ferbr

FCB EX: Baštýř (Benda) – Krajník, Sitta, Žigmund, Vebr – Jaroš, Fleischmann, Chalupa, Procházka, Vuchtrl

Michal Kašpar