Prvňáci mají za sebou svůj první školní den

Máme za sebou první den! PRVNÍ ŠKOLNÍ DEN! Mnozí byli nervózní, ale všichni natěšení a usměvaví a po chvilce i uvolnění.

Setkali jsme se ve foyer základní školy a přesunuli se společně s již tradičními průvodci prvňáků – žáky pátých tříd – na schody před základní školu. Prvňáčci se nejprve drželi svých rodičů a vzhlíželi ke svým starším budoucím kamarádům. Po úvodním slovu pana ředitele a zpěvu školní hymny se prvňáčci připojili k páťákům a přesunuli se do třídy, kde měli za úkol najít své místečko. Pod vedením paní učitelky Jolanky a Jany a za asistence Moniky pak secvičili krátkou báseň a prvně se ve škole podepsali – a že to umíme, to jste si, milí rodiče, mohli všimnout hned po svém příchodu do třídy.

Zatímco naši rodiče rokovali, prvňáčci se přesunuli do prostor družiny a s Monikou si užili zbytek svého prvního školního dne.  No, zbytek – ještě se šuškalo, že se jde slavit, tak moc doufám, milí prvňáčci, že jste náležitě svůj první školní den oslavili a už teď se všichni těšíme na vaše vyprávění.

Za všechny přeji krásný večer,

Marie.