První herní turnaj na Open Gate

Ve čtvrtek 10. 11. jsme na kolejích uspořádali herní turnaj, který jsme výstižně pojmenovali oGGt neboli Open Gate Gaming Tournament. Nejdříve jsme se obávali malé účasti, jelikož turnaj byl oznámen poměrně narychlo a systém registrace do tabulek se rozpadl jako domeček z karet. Až do posledních okamžiků jsme vůbec nevěděli, zda se vůbec někdo v hale kolejí ukáže. K naší radosti projevila zájem značná řada studentů, takže nakonec bylo účastníků něco přes dvacet.

Starší studenti se mohli zabavit u her jako třeba CS:GO Wingman, Valorant nebo League of Legends. Mladší zase hrami jako Clash Royale a Trackmania. Každá kategorie byla vyhodnocována a pro všechna první místa byla připravena sladká odměna, kterou si za CS:GO odnesl Martin Pachovský, jenž byl v týmu s Matoušem Jonášem, a za Clash Royale zase Tomáš Doulík.  Prvenství vybojoval i David Houžvička v Trackmanii a v League of Legends Michal Kubala, Nikita Zahranyčnyj, Sergej Žukov, Tobiáš Louda a Jan Fišer. Ještě bych rád zmínil Valorant, kterého se účastnili pouze dva lidé, Veronika Křemenová a Kevin Štefík. Po dvouhodinovém vzájemném střílení vyhrála Veronika, velkoryse však cenu přenechala mladšímu Kevinovi. Nemusíte se ale bát, nakonec byla také odměněna.

Rád bych Vás dále upozornil, že plánujeme další turnaj, a to během ledna. Vzhledem k tomu, že jsme kolejní halu zaplnili do posledního místa, rádi bychom se příště přesunuli do větších prostor. Pokud se tato akce osvědčí, rádi bychom do budoucna zavedli dokonce ligu, ale ta je zatím ve hvězdách.

Závěrem bych rád poděkoval všem účastníkům, kteří utvářeli jedinečnou atmosféru turnaje. Stejně tak nemohu zapomenout na organizační tým a pomocníky, bez nichž by se turnaj neuskutečnil. Patří mezi ně fotograf Sergej Žukov a za akční výbor Tadeáš Týc společně s Adamem Ledvinkou (v kruzích vedení rady jsou známí jako „Kluci v Akci“), kteří ručně vyhodnocovali výsledky a vymýšleli odměny.

Za studentskou radu

Jan Fišer