První páteční pozdrav ze základní školy

Vážení rodiče, zákonní zástupci,

hlavní prázdniny jsou za námi a všichni jste jistě plni očekávání, jaký bude nadcházející školní rok. Nemějte obavu, mé kolegyně a kolegové na Open Gate již jedou na plné obrátky a když vidím jejich ohromné nasazení, úsilí a dobrou náladu, vím, že naše děti mají před sebou rok plný skvělých dobrodružství a zážitků. Naším hlavním motorem je naděje. Naděje, že nás čeká rok, který společně prožijeme tak, jak jsme ho připravili. Společně jako tým Vaší základky, společně s dětmi a společně s Vámi.

Začátek nového školního roku si zaslouží optimistický výhled. Pevně věříme, že budeme celoročně prožívat ty každodenní obvyklé drobnosti, které se nám až do doby pandemie zdály naprosto samozřejmé. Vlastně se těšíme, až budeme řešit, že děti potrápily křoviska v našem areálu, pošťuchovaly se nebo si dokonce doma zapomněly penál či přezůvky ????. Buďte si jistí, že všechny dříve „obvyklé“ věci budeme dělat neobvykle dobře. Tento citát jsme zvolili jako celoroční téma, které bude děti provázet při společných assemblies.

I v nadcházejících měsících je naší prioritou, aby Open Gate stále byla bezpečným místem a aby pandemie Covid-19 zasahovala do našich plánů co možná nejméně. Těšíme se na mezitřídní a celoškolní projekty, adaptační pobyty, lyžařský kurz nebo školy v přírodě. I kolegové na gymnáziu se našich dětí nemohou dočkat, pro čtvrťáky a páťáky si již připravili zajímavé aktivity a výlety.

Jak jsem Vás informoval v minulém dopise, do nové sezóny vstupujeme takřka ve stejném složení jako loni. Náš tým první třídy posílila Bára Beharová a opětovně a s nesmírnou radostí vítáme Erica, který bude průvodcem třeťákům a čtvrťákům na jejich cestě světem angličtiny.

Nově jsme zařadili do našeho vzdělávacího programu prvky výuky informačních a komunikačních technologií již od prvního ročníku. V první a druhé třídě se budou děti se světem informatiky pozvolna seznamovat v rámci hodin angličtiny. Třeťáci, čtvrťáci a páťáci se budou digitálním technologiím věnovat jednu hodinu týdně a je jisté, že si ve spolupráci s Maruškou užijí spoustu zábavy a naučí se je používat rozumně a efektivně.

I přes nepřízeň počasí finišuje na pozemku základky pomalu ale jistě instalace herních a vzdělávacích prvků. Moc se těšíme a očekáváme, že nová podoba venkovního prostoru dětem nabídne další možnosti, jak zábavně trávit čas ve školní družině i při výuce. I proto jsme se rozhodli, že plánovanou zahradní slavnost přesuneme na polovinu října, aby se školní pozemek stihl zotavit.

Vážení rodiče a přátelé školy, těším na viděnou první školní den a na první třídní schůzce ve sportovní hale v pondělí 6. 9. 2021 v 17:00.

Přeji úspěšný začátek školního roku.