První vernisáž prací obyvatel kolejí

V úterý 7. března proběhla na našich kolejích historicky první Vernisáž uměleckých prací obyvatel kolejí. Malby, fotografie a grafiku vystavovali jak studenti, tak i vychovatelé.

Pavlína Cimpová vystavila dvě fotografie zachycující komunitní život, Jaroslav Kříž přispěl kresbou Divine departure, Dominik Novotný představil epesní portrét svého vychovatele na plátně, Jenifer Iroka vytvořila kouzelný portrét pana Šimoňáka, Alena Krejčíková dodala dvě fotografie z okolní přírody a Barča Kadlčíková přispěla kolorovanou fotografií přírodního detailu.

O kulturní doprovod se postaral Vojta Zdráhal se svojí něžnou klasickou kytarou. Nechybělo ani občerstvení, které servírovaly kočky z horní oranžové. Věříme, že jsme zahájili příjemnou novou tradici, která se stane součástí komunitního dění.

Rádi bychom se letos rozloučili se školním rokem druhou vernisáží. Proto neváhejte a začněte se hlásit jako autoři pro další výstavu! Čím můžete přispět? Malbami, kresbami, fotografiemi, texty, grafikou, objekty, mluveným slovem, hudební tvorbou… Svoje příspěvky pro další výstavu zasílejte na kadlcikova@opengate.cz, nebo se za mnou zastavte na kolejích.

Barbora Kadlčíková