Recitační soutěž Dětská scéna 2012

Tomu předcházelo kolo školní, které se uskutečnilo 27. a 28. února 2012 taktéž v divadle OG. Měli jsme možnost vyslechnout texty poetické i prozaické od autorů českých i zahraničních.

Oblastního kola se zúčastnili dokonce i naši nejmenší – Viktorka Babická s básní Pět Ježibab (Pavel Šrut) a Jakub Hošťálek s básní První pohádka (František Hrubín) – oba z 1.B – byli to jediní zástupci nulté kategorie a svého úkolu se zhostili velmi dobře.

Ostatní recitátoři se dělili do 4 kategorií. Z první kategorie postoupila do krajského kola Beata Laurová (3. třída) ze ZŠ Velké Popovice s básní od I. M. Jirouse Ptala se Františky Marta, ocenění také získala Kateřina Čermáková (3. třída) ze ZŠ Kamenice za báseň J. Žáčka Popelka.

Z druhé kategorie postoupila Františka Vosátková (5. třída) ze ZŠ Open Gate s básní J. Skácela Uspávanka se starými domy a Tatiana Zvolská (5. třída) ze ZŠ Úvaly s básní Ptala se Františky Marta (I. M Jirous).

Ze třetí kategorie postoupil pouze jeden student a to Jan Váňa (sekunda) z Gymnázia Open Gate s texty Sapphique (C. Fisher) a J. L. Racek (R. Bach).

V poslední kategorii byli na postup nominováni Narek Vardaryan (8. Třída) ze ZŠ Strančice, básně Odněkud někam (I. Wernisch) a Kdybych měl velikej hever (J. Dědeček) a nakonec Karin Paštiková s textem M. Ebena O balonu a básní Začarovaný telefon (E. Kästner).

Všem zúčastněným patří velké ocenění a porotcům srdečné díky. 

 

Tereza Dušková