​Reportáž z FLOGu

V dalším zápase školní florbalové ligy na sebe narazili buldoci a kapašpárci. Tahouni týmů toho měli po florbalovém čtvrtku dost, avšak kdo večer přišel, aby viděl napínavou hru, nelitoval.

První třetina diváky nenadchla. Ne, že by se hrála nějaká holomajzna, to ani náhodou. Míček létal z hole na hůl, k vidění byly zajímavé kombinace, ale gólmani byli bezchybní. Když už Horníček z úhlu překonal Hošťálka, jeho rána se odrazila od břevna. Za buldoky se na hrotu útoku rval především Archalous, ale těsná obrana mu nedávala šance na přesnější zakončení.

Ve druhé třetině měli ze hry i nadále více kapašpárci, a konečně se jim podařilo převahu zúročit gólem. Prokeš si povodil obranu soupeře a naservíroval na zlatém podnose míček Horníčkovi, který neměl se zakončením žádné problémy. Buldoci odpověděli tím nejlepším možným způsobem, do soupeře se zakousli a po Lukově rozehrávce volného úderu z jedničky srovnal nepokrytý Šindelář. V závěru druhé třetiny prošel další šikovný pas Luky juniora napříč brankovištěm na hůl trestuhodně volného Archalouse a ten dával do prázdné.

Opaření kapašpárci se o přestávce trochu otřepali a postupně opět získávali herní převahu. Vyrovnávací gól, to byla florbalová lahůdka. Prokeš se podél levého hrazení probil do zajímavé střelecké pozice, namísto střely ovšem volil přihrávku napříč pásmem na volného Horníčka, ten napřáhl a poslal měkký míček na Valeše, který se z ideální střelecké pozice nemohl zmýlit. O chvilku později protlačil Prokeš míček před Hošťálka a Horníček asi na pošestnácté dorazil míček do sítě. Rázem vedli červení. Buldoci přitlačili na pilu a zejména Archalous měl několik velmi dobrých šancí na srovnání účtů. V rozhodujících okamžicích však podržel svůj tým Poráč. Půlminutku před koncem se po individuální akci prosadil Prokeš a bylo prakticky rozhodnuto. Další Prokešův gól, 4 sekundy před koncem, byl už jen kosmetickou úpravou výsledku utkání.

Ačkoliv vypadá výsledek jednoznačně, drama to bylo až do úplného závěru a diváci byli svědky velmi kvalitního florbalu.

Buldoci – KappaSpar 2:5

Třetiny 0:0, 2:1, 0:4, střely 24:25, góly Šindelář, Archalous – Horníček 2, Prokeš 2, Valeš

Aktualizované statistiky studujte zde.

Michal Kašpar