​Reportáž ze čtvrtečních zápasů FLOGU

Brankové hody se ve čtvrtek večer nekonaly. Další tři body si připsali Cipísci a Ano, šéfe! Prvním jmenovaným k tomu stačily dva góly, šéfikům dokonce jeden jediný. Oba týmy jsou s plným bodovým ziskem v čele průběžné tabulky.

Cipísci nastoupili v oslabené sestavě. Chyběl Prokeš, Říhová a Šindelář, druhá polovina hřiště se hemžila červenými dresy Vitluků. Witt zaujal místo v brance a Luci tradiční posty v obraně a útoku. Více práce měl právě Witt, ale absence elitního střelce Prokeše byla znát, zakončení byla buď neslaná, nebo nemastná. Obrana dirigovaná Mankou Šilhanovou fungovala celkem spolehlivě, navíc Vu se z obrany vydával na útočné výlety. Jeden z nich zakončil přesnou ranou do horního růžku. Teprve po prvním gólu začali hrát vitluci aktivněji, do šancí se probíjel mladší Luka, ale většinou skončil vytlačený mimo ideální střelecký úhel. Z brejku zakončil přesně Kubíček a bylo to už o dvě branky. Poráčovi dělal největší starosti Archalous, který se potuloval okolo jeho brankoviště jak starosta Humpál jičínským náměstím. Nakonec to byl on, kdo využil okénka v obraně a snížil. V druhé části hry Vitluci přitlačili na pilu. Jedinečnou šanci na vyrovnání měl Hrabal, ale napálil jen tyč odkryté brány. Na druhé straně zazdil asi největší šanci Kašpar, když z voleje trefil jen gólmanovu masku. Vitluci se tlačili za vyrovnáním, ale obětaví Cipísci a vynikající Poráč jim už další úspěch nedovolili.

SC Cipísci – Vitluci 2:1 (2:1)

Vu, Kubíček - Archalous

.

V druhém utkání nastoupili ovčáci oslabení o Hanzálka a Ferbra proti suverénním šéfikům. Ale kdo čekal jednoznačnou podívanou, musel být zklamán. Ovčáci nešli jak ovce na porážku, ale pořádně kousali. Když se ale přes obranu dirigovanou bezchybným Grejtákem prokousali, zakončovali jen velmi nedůrazně. Do větších šancí se s přibývajícím časem propracovávali jejich soupeři, avšak po individuální akci se prosadil pouze Valeš. Další střelce vychytal vynikající Hrachovec. Po přestávce se za vyrovnáním tlačili ovčáci. Největší šance spálili dorážející Fedorov a Novák. Na druhé straně nezakončil ideálně brejk dva na žádného Valeš. Forhendovým blafákem si sice položil Hrachovce, ale protože zapomněl zakončit, skončil i s míčkem v rohu. Nakonec se ovčáci ideální šance na vyrovnání dočkali: Kostka z volného úderu načasoval krosovou přihrávku na Káru, jenže ten ze dvou metrů přestřelil poloprázdnou kasu. Ovčácká obrana propouštěla čím dál tím víc brejků, ale míček se za záda vynikajícího Hrachovce podařilo dostat jen jednou. Bylo to po sporné situaci, kdy se na palubovce objevily dva míčky a ovčáci přestali hrát. Ačkoliv rozhodčí hru nepřerušil, šéfici férově uznali neregulérnost takového gólu, a tak brali tři body jen za jedinou trefu.

Pět ovec hnal před sebou Hrachovec – Ano, šéfe! 0:1 (0:1)

Valeš

.

Aktualizované tabulky si prohlédněte zde.

Michal Kašpar