Rozhovor Betty a Marušky

Maruška k nám nastoupila do primy osmiletého gymnázia a Betty je její "Buddy", dobrá duše, která jí pomáhá s poznáním, jak u nás vše funguje. Připravili jsme pro vás krátké povídání s Betty a Maruškou o OG Buddy programu.
  
Holky, co se vám vybaví, když se řekne OG Buddy program?
Maruška | Mě napadne to, že nám pomáhají starší a že se díky nim máme možnost seznámit se staršími ročníky. 

Betty, co Vy?
Tak mě jako první napadne to, že můžeme pomoct novým studentům, nejen s učením, ale také třeba se zařazením do kolektivu.  Beru to jako výpomoc starších mladším.

Betty, proč jste se přihlásila do OG Buddy programu? 
Asi proto, že jsem v minulosti sama měla problémy se školou a i třeba s plánováním a využitím času. Nebo občas jsem třeba potřebovala si s někým popovídat nebo požádat o pomoc. Ale pro mě osobně byla hlavní iniciativa to, že jsem Marušku znala už před tím, než nastoupila k nám na gymnázium, a už jsme se předem domlouvaly na tom, že se o ni postarám. Zároveň jsem si jistá, že je na této škole hodně důležité si pomáhat. Polovina z nás se tady vídá i večer, protože přes týden bydlíme v kampusu školy. Protože Maruška také bydlí na studentských kolejích, tak jako nováček zažívá to, co já už dávno znám.

Co vás na společné práci nejvíce baví?
Betty | To, že se můžeme normálně bavit, a že se mi Maruška třeba svěřuje se svými problémy. Ráda ji poslouchám. Je hrozně fajn, že jsme spíše kamarádky, než jenom dvě spolužačky, které chodí do stejné školy.
 
Maruško, jaká je Betty, co na ní nejvíce oceňuješ? 
Betty je hodná a pomáhá mi, když něčemu nerozumím, nebo když něco nechápu, tak mi to dokáže vysvětlit několikrát, abych to pochopila. Betty mi také pomohla domluvit to, že teď můžu venčit v areálu pejsky rezidentů, které mám moc ráda.
 
Betty, teď otočím otázku. Jaká je Maruška? Čeho si na ní nejvíce vážíte? 
Maruška je sympatická a milá. Mám pocit, že jsme se spolu za těch pár týdnu hodně sblížily. Vážím si toho, že se za mnou nebojí přijít s problémy. Přece jenom, stává se, že ti mladší se trošku bojí starších. To ale není náš případ, dokážeme se normálně bavit. Což je super. Také si vážím toho, že se opravdu snaží, jak ve škole, tak se i hodně zapojuje do aktivit ve volném čase. 

Na společné tričko jste si měly vymyslet slogan. Co jste vybraly a proč?
Maruška | Náš slogan je, že milujeme lívance. My jsme se tak shodly, že je to taková naše společná srdcová záležitost.

Betty | My jsme už na našem prvním setkání hodně přemýšlely, co si necháme vytisknout na tričko. Náš slogan reprezentuje naše oblíbené jídlo. Budeme teď s Maruškou dokonce dělat lívancové dýchánky.