Rustic Pathways a univerzitní veletrh

Za uplynulý měsíc měli studenti Open Gate možnost zúčastnit se dvou zajímavých akcí  - schůzky s reprezentantkou Rustic Pathways a možnost navštívit Riverside School Prague, kde se konal univerzitní veletrh.

Reprezentantka Rustic Pathways seznámila své obecenstvo s lákavými letními či celoročními programy (ve formě Gap Year) v různých koutech světa. Buďto se jednalo o intenzivní dobrodružné zážitky, nebo kombinaci zajímavých zážitků s možností prospěšné práce pro místní komunitu. Tyto programy byly vytvořené pro nejnáročnější studenty, tomu odpovídala jejich náplň a nadmíru bohatý program.

O veletrhu univerzit na Riverside School Prague nejlépe informují sami studenti. Příspěvek níže je od Valerie Pytjuk: Dne 4. 3. jsme měli možnost zúčastnit se veletrhu mezinárodních univerzit na Riverside School Prague, který se konal v prostorách “High School” budovy RSP na Hradčanské. Hned během registrace jsme dostali k dispozici tabulku s přehledem všech vysokých škol a oborů, které na veletrhu najdeme. Zástupce každé univerzity propagoval vlastní instituci, o níž byl schopen poskytnout podrobné informace možným zájemcům o studium. Většina reprezentantů univerzit pocházela z Evropy, někteří poskytovali informace o svou filozofií a kurikulem propojených kampusech v různých částech světa.

Myslím si, že tato akce byla velice přínosná, jelikož byla schopna studentům rozšířit obzory a představit nové možnosti. Pokud mám mluvit za sebe, objevila jsem novou univerzitu, která přesně odpovídá mým zájmům a tomu, co bych v budoucnosti chtěla studovat.