„Salát day“

Ve čtvrtek 13. října se u nás na kolejích zase děly věci – propukl další „day“, tentokrát salátový. Družstva si den předem vylosovala svá soutěžní čísla a recept. Losovalo se z deseti možných kategorií a Vy si při čtení jejich názvů dovolte vybavit chutě a vůni jednotlivých salátů:

    -Řecký

    -Okurkový

    -Tuňákový

    -Rajčatový s cibulí

    -Těstovinový

    -Mrkvový s ananasem

    -Celerový se šunkou

    -Krabí

    -Coleslaw

    -Cézar

Protože se tentokrát nezúčastnili zástupci oktávy, zůstal nevyužit salát okurkový a mrkvový, ale porota ve složení Pája Havránková (předsedkyně poroty), Sára Komeštíková, Matyáš Bosák, Saša Fedorov a Michal Hensl věděla, že si nutně musí nechat místo v žaludku, protože ochutnat 8 vzorků a zhodnotit tak nejen jejich vzhled, ale především chuť, vyžaduje plné soustředění a právě alespoň nějaké místo v trávicím traktu. Po opravdu profesionálním, hodinu trvajícím hodnocení se porota rozhodla následovně:

Kategorie vzhled

1. místo – Kačka Rybníčková a Zuzka Nigrin s Cézar salátem

2. místo – Tea Vulasová a Thea Kratochvílová se salátem Coleslaw

3. místo – Laura Říhová, Suren Škardová a Aneta Procházková s Těstovinovým salátem

Kategorie chuť

1. místo – Kačka Rybníčková a Zuzka Nigrin s Cézar salátem

2. místo – Kája Kovaříková a Viki Hložková s Tuňákovým salátem

3. místo – Tea Vulasová a Thea Kratochvílová se salátem Coleslaw

Skepse účastníků, zda někdo jejich výsledky snažení vůbec ochutná, byla rozptýlena úderem 20,00 hodiny, kdy se po vyhlášení výsledků všichni přítomní vrhli na saláty a ty v mžiku zmizely. Pravda, pár zbytků se našlo, ale druhého dne už po nich nebylo ani památky. Co snad vydrží, je chuť vařit, bavit se a zkoušet nové věci.

Foto ZDE

Draga Čermáková